X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Altınköy’de hasat bereketi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Altınköy’de hasat bereketi

  • Giriş Tarihi: 4.9.2016
Altınköy’de hasat bereketi
Altınköy’de hasat bereketi

Başkentlilere köy hayatını yaşatan Altınköy Müzesi’nin bereketli topraklarında yetişen buğdaylar hasat edildi. Köy fırınında pişen ekmekler ziyaretçilerden tam not aldı

Ziyaretçi rekoru kıran Altınköy Müzesi'nde hasat başladı. Altınköy Açık Hava Müzesi'nin bereketli topraklarında yetişen buğdaylar, köyün değirmenlerinde una dönüştürüldü. Elde edilen undan ise köy ekmeği yapılarak, fırınlara sürüldü. Mis gibi ekmek kokan Altınköy Açık Hava Müzesi şu sıralar ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

KÖY BAKKALINDA SATILIYOR
Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Altınköy hasatı, bu yıl yine tırpanların çekiçlenmesiyle başladı. Biçilen hasatlar patoz yapıldı ve daha sonra değirmenlerde öğütülerek una dönüştürüldü. Burada elde edilen unun doğal kepekli buğday unu olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, köy fırınında pişen ekmeklerin de bu undan yapıldığını söyledi. Altınköy'de elde edilen tüm ürünlerin doğal olduğunun altını çizen Başkan Tiryaki, tüm mahsullerin Altınköy Açık Hava Müzesi'nin bakkalında satışa sunulduğunu hatırlattı.

ÇOCUKLAR İLK KEZ TARLA GÖRÜYOR
Altınköy Açık Hava Müzesi'nin için önemli bir çalışma olduğunu belirten Başkan Tiryaki şöyle konuştu: "Çocuklarımıza sütün fabrikada üretilmediğini, domatesin toprakta, elmanın ağaçta yetiştiğini, yumurtanın tavuktan çıktığını, ekmeğin undan, unun buğdaydan yapıldığını bu köyde gösteriyoruz. Günümüzde çocuklar hayatında hiç koyun, tavuk, at görmeden büyüyor. Tarlanın ne demek olduğunu bilmiyor. Hangi meyvelerin ağaçta, hangilerinin toprakta büyüdüğünü bilmiyor. Tüm bunları artık Altınköy Açık Hava Müzesi'nde görüp yerinde öğrenebiliyorlar."