Kurban
Bayramı öncesi vatandaşlara uyarıda bulunuldu. Ankara Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oytun Okan Şenel, kurbanlık hayvanların kesimleri için öncelikli tercihin veteriner hekim kontrolü olması gerektiğini anlatarak, "Kesimler hijyen şartları iyi olan yerlerde yapılmalı. Kesim yeri temiz olmalı. Kesim yapan kişinin sağlıklı olması gerekir. Bıçaklar sık sık temizlenmeli" dedi.
"ETLERİ İYİ MUHAFAZA EDİN"
Kurban etlerinin muhafazasının da son derece önemli olduğunu söyleyen Şenel, "Et ve et ürünleri bakterilerin çoğalmaları için uygun bir ortam niteliğinde. Bu nedenle, kurban etleri, parçalar halinde temiz kaplara konulmalı ve önce güneş görmeyen serin bir yerde 5-6 saati geçmeyecek şekilde bekletilerek etin sıcaklığının düşmesi sağlandıktan sonra buzdolabına kaldırılmalı" dedi.
"KONTROL ÖNEMLİ"
Başkent'te bir yılda kesilen hayvan sayısının yaklaşık yüzde 25'i kadarının bayram süresince kesileceğini söyleyen Şenel, "Bu kadar fazla sayıda hayvanın kısa bir süre içinde sevk, satış ve kesim işlemlerinin yapılması insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından oluşacak riski artırmaktadır. Tüm bu aşamalarda veteriner hekim kontrolü büyük önem taşımaktadır. Kesim sırasında veteriner hekim kontrolü büyük önem taşıyor" dedi.