Kurban Kesenler Kendi Sucuğunu Kendi Yapıyor

Giriş Tarihi: 1.10.2015 14:18 Güncelleme Tarihi: 1.10.2015 14:24
Kurban Kesenler Kendi Sucuğunu Kendi Yapıyor
’in Edremit körfezinde vatandaşlar kurban etlerini sucuk yaparak değerlendiriyor.
Bilhassa büyük baş hayvan kesenler, ellerindeki etleri çeşitli yollarla değerlendiriyor. Bunlardan en revaçta olanı ise sucuk yapmak. Vatandaşların bazıları kasaplara giderek kilogramı 9 liraya sucuk yaptırmayı tercih ederken, bazıları da aktarlardan aldıkları bağırsak ve baharat karışımları ile kendi sucuklarını kendileri yapıyor. Vatandaşlar, 20 kilo sucuğun kasaba 150 ile 180 lira arasında yaptırıldığını, evde basit bir kıyma makinası ve bağırsakla aynı miktar sucuğun ise 35 liraya mal olduğunu söyledi.
Evlerinde kendi sucuğunu üreteceklere malzeme satan baharatçı Mehmet Özyürek “Vatandaşlar isterlerse çok daha ekonomik olarak kendi sucuklarını kendileri yapabilir. Bir çok vatandaşımız kendi yapıyor. Bağırsak ve baharat satışımız arttı. 20 kilogram kıyma için yaklaşık 1 kilogram baharat ve bir dizi kurutulmuş bağırsak kafi. Gerekli malzemeleri ve tecrübesi olan vatandaşlarımız bu iki malzemeyi 35 liraya alarak ev ortamında kendi sucuklarını yapıp gönül rahatlığıyla yiyor" dedi.
ARKADAŞINA GÖNDER
Kurban Kesenler Kendi Sucuğunu Kendi Yapıyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz