Burçlar okul başarısını nasıl etkiliyor?

Kimisi inanır, burcunu okumadan güne başlamaz ama kimisi de safsata olduğunu iddia eder. İşte tam da bu nedenlerden gündemden hiç düşmeyen astrolojinin, çocukların okul başarılarını da etkilediği söyleniyor. Yani çocuğunuzun burcu hangi alanda daha başarılı olabileceği ve en doğru mesleği seçmesi konusunda fikirler verebiliyor. Burçların gizemini, belki de çocuğunuzu çözmeye yardımcı olacak ve sizi şaşırtacak bilgileri Astrolog Su Karakuş’tan öğrendik. Bu sayede çocuğunuzun hangi derste daha başarılı olabileceğini öğrenebilir ve ona destek olabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 25.9.2017 14:33
Burçlar okul başarısını nasıl etkiliyor?

KOÇ
Koç veya yükseleni Koç olan çocuklar; sert, saf, yaramaz ve nazik, kısacası bütün sıfatları bir arada bulundurandır. Erken yürümüş, erken konuşmuş, muhtemelen okumayı, yazmayı ve hatta matematik hesaplarını okula başlamadan önce öğrenmiştir. Bu nedenle Koç çocuğunuz için bulunduğu sınıf sıkıcı olacaktır. Ancak arkadaşlarının arasında lider olmayı başarabilirse, derslere olan ilgisi de yeniden güncellenir. Hayatı öğrenmekten hoşlandığı için hayat bilgisi dersinde başarılı olur. Dersi dinlemekten sıkılan ve dikkati kolay dağılan öğrencilerdendir. Bu nedenle onunla tartışan bir öğretmen dikkatini çekecektir. Tartışmalar zekasını açar ve daha kolay öğrenir. Bu konuda öğretmeniyle işbirliği yapmanız mümkün değilse, evde ders çalıştırdığınız zamanlarda ezberciliğe değil, konu hakkında tartışmaya önem vermelisiniz. Matematik gibi ezberle öğrenilen dersleri oyun kurarak öğretebilirsiniz. Mutlaka sportif aktivitelere yönlendirilmesi gereken Koç çocuğu, hafta sonlarını hobilerine ayırmalıdır. Bilgisayar, spor aktiviteleri, araba gezileri, yakın bölgelerde yapılan yürüyüşler, müthiş enerjisini atacak ve öfkeli, hırçın hallerinden kurtulacaktır. Onu çalışmaya zorlamadan öğrenmesini sağlamalı, odasını derli toplu tutması için liderlik düzeyinde görev ve sorumluluklar vermelisiniz. Komik çizgi film karakterleriyle süslenen bir oda, keyfini yerine getirecektir.

BOĞA
İnatçı ve duygusal Venüs çocuğunuz şiirden, şarkıdan yani, Türkçe ve müzik derslerinden zevk alacaktır. Hayat bilgisi, sosyal bilgiler gibi derslere ilgi duyması kolay olabilir, zira hem aile birliğine hem de hayata katılmaya önem verir. Erken yaşlarında sorumluluk alan Boğa çocuğunuzun mutlu olması için iki şeye daima dikkat etmelisiniz. İlki karnının tok olması ve okulda açlık hissetmemesi için beslenme düzeninin iyi planlanmasına, ikincisi ise en azından akşam yemeklerinde ailenin bir arada olmasına… Bu mutlu tablo Boğa çocuğunuzun başarısını artıracaktır. Bunların yanı sıra toprak tonlarında düzenli bir oda, ebeveynle birlikte ders çalışmak, uyku düzeninin sağlanması başarılı bir öğrenci olmasına da katkıda bulunacak olan gereksinimlerdir. Asla zorlamamanız gereken Boğa çocuğunuz, mutsuz olduğunda okulda terör estirebilir. Onun inadı, dağları bile yerinden oynatabilir. Duygusal yönünü canlı tutmak için bir müzik aleti çalmaya veya şarkı söylemeye yönlendirmelisiniz. Yavaş öğrenen, uslu çocuğunuzun hafızası da güçlüdür. Yakası paçası dağılmış durumda dolaşmaz, sıklıkla halı saha maçlarından hoşlanmaz. Sınavlarına iyi hazırlanmaya çalışır ve genellikle testlerde başarılı olur. Grup faaliyetlerinde lider seçilme nedenleri hak gözetme yetenekleridir. Boğa çocuğunuzu sevgiyle büyütürseniz gurur duyacağınız bir insan yetiştirmiş olursunuz.

İKİZLER
İkiz çocuk sahibi olmakla İkizler burcundan bir çocuk sahibi olmak arasında pek fark yoktur. Çabuk konuşacak, yürüyecek ve hızla öğrenecektir. Ellerini kullanmakta son derece yeteneklidir. El işi faaliyetleri, müzik aleti çalmak, spor aktiviteleri, İkizler çocuğu için çocuk oyuncağıdır. Çok zekidir, çabuk öğrenir, ama ilgisi çabuk dağılır. Onun düzenli bir çocuk olmasını ve ders çalışmasını boşuna beklememelisiniz. Ders keyifli ve esprili ise dersi derste öğrenir. Disiplinli bir çocuk olmadığı gibi disiplinle arası iyi bir yetişkin de olmayacaktır. Matematik zekası mükemmeldir. Fen dersinde başarılıdır. Türkçe kompozisyonu bu kadar iyi yazan bir başka öğrenci daha yoktur ve yabancı dil derslerini kolaylıkla öğrenir. Aynı anda iki şeyle ilgilenmeli, yani iki farklı derse veya konuya çalışmalıdır. Sıkıldıkça değişiklik arayışı başlar. Doğa sporlarına karşı da aşırı bir ilgisi olabilir. Yeni keşfedilen ve moda olan sporlarla da ilgilenir. Bilgisayar oyunları ve küçük hacker numaraları onu mutlu eder. Kuralları olmayan ve kısıtlanmadığı bir düzende başarı şansı artar. Seveceği bir öğretmen, ders grafiğinin yükselmesi demektir. Aşırı sorularıyla sizi ve yakınlarını bir süre sonra sıkabilir. Onun sorularına yanıt vermek için mutlaka bir yardımcının olması gerekir. İkizler çocuğuna telefon almaya karar verirken iyi düşünülmelidir. Bu iletişim fanatiği, faturaların boyunu aşmasına sebep olacaktır. İkizler çocuğu sizi peşinde koşturacak hiperaktiflikte olacağı için genç ve dinç kalacaksınız.

YENGEÇ
Yengeç çocuğu ayın 2 günlük hareketlerini tam bir hassaslıkla algılar ve gün aşırı ruhsal durumu, huyu değişir. Yemekler, renkli resimler, anne dokunuşu, şefkat onun ruhunu ve bedenini besler. Hayal dünyasında dolaşır. Erken yaşta bütün duygularla bağ kurmayı başaran bebeğiniz, büyüdüğünde hala korunmaya muhtaç bir ceylan olduğunu hissettirir. Gülerken ağlayan başka bir çocuk daha yoktur. Yüz ifadesi ve duygu durumu birkaç saniyede değişebilir. Çekingendir. Sürekli üstüne düşülmesini, sevilmeyi, şefkat görmeyi ister ve boşuna bekler. Yengeç çocuğunuz aşırı ağlar. Onunla üzülmeniz, sevinmeniz sürekli duygularını izlemeniz onu rahatlatacak, derslerine ve günlük sorumluluklarına odaklanacaktır. Pek çok şeyden korkabilir: Perdelerin gölgesinden, karanlıkta uyumaktan, trafikten, gürültüden, okuldaki iri ve saldırgan çocuklardan, öğretmeninin sert sesinden, şimşek ve gök gürültüsünden… Bu liste daha da uzayabilir. Artistik ve yaratıcı yetenekleri gelişmiştir; bale, resim, müzik gibi sanat kollarına küçük yaşta yönlendirilmelidir. Tarihsel olayları unutmayan Yengeçler, kendileri de o an orda yaşıyormuşçasına hissederek okudukları için, öyküsü olan derslerde son derece başarılıdırlar.

ASLAN
O, doğduğu andan itibaren liderdir. Evin lideri, kardeşlerinin lideri ve sonunda sınıf başkanı... Heyecanlı, ateşli, hırslı bir çocuktur ve başarılı öğrenciler listesine girmeyi hedeflediyse birinci olur. Dersin niteliği fark etmez, ama genellikle matematik, fen gibi zekasını öne çıkaracağı aniden cevaplanacak dersler ilgisini çeker. Bir şekilde ailesinden akrabalarına, arkadaşlarından öğretmenlerine kadar herkesin ilgisini çekmeyi başarır. Hediyeleri kabul ederken dünyanın en normal şeyi oluyormuşçasına vakur ve keyiflidir. Kendini ezdirmez. Hakkını savunur ve tam bir adalet dağıtıcısıdır. Ona başkalarının hakkına saygı göstermeyi öğretebilirseniz Aslan burcu çocuğunuzla yaşamak tam bir şölendir. Tiyatro, sahne sanatları, müzik, gösteri yetenekleri gelişmiştir. Derslerin yanı sıra okulun tiyatro grubunda yer alması için onu desteklemelisiniz. Sık sık onunla gurur duyduğunuzu ifade etmek, sevgi sözcükleri kullanmak ve öpücüklerinizle şımartmak Aslan yavrusunun en temel gereksinimleridir. Böylece onun odasını derli toplu tutmasını sağlayabilirsiniz. Sözel zekası kadar sayısal zekası da güçlüdür. Sportif aktiviteleri sever. En sevdiği ders beden eğitimidir. Bir Aslan yavrusu önce bedenini esnetmeyi ve eğitmeyi öğrenmelidir. Harçlıklarını başkalarına cömert davranmak için kullanacak olan Aslan çocuğunuza para harcamayı, biriktirmeyi ve paylaşmayı öğretmelisiniz.

BAŞAK
Yardım etme duygusu ile doğan Başak çocuğunuz, mutlaka evcil bir hayvanla büyümelidir. Böylece sevmeyi ve duygularını ifade etmeyi öğrenecektir. Odasını sürekli derli toplu tutmasına yardımcı olmalısınız. Aksi halde zihni kolayca dağılır ve çalışmakta zorlanır. Düzenli kalma çabası zamanının çoğunu alır. Eğer Başak çocuğunuzun odası aşırı dağınıksa ondan derslerinde başarılı olmasını bekleyemezsiniz. Özel odasına sık sık girmemelisiniz ve onun rutin saatlerine uymalısınız. Gecikmeler ve planlarının bozulması Başak çocuğu kadar başka hiç kimseyi bozamaz. Sinirleri kolayca bozulan bu düzen tutkunu küçüğünüz uyumlu, sessiz, sakin bir çocuktur ve görev olarak verilen her şeyi zamanında yetiştirmek için canla başla çalışır. Alfabeden önce sorumluluk duygusunu öğrenen Başak çocuğunuzun eleştirilerine çok sık maruz kalabilirsiniz. Yaptığınız yemeklerden ev düzeninize kadar her şeyi değiştirmek ve yeniden düzeltmek ister. Unutmayın, o evrenin ütücüsüdür ve küçük buruşuklukları affetmez. Analitik zekası çok gelişmiş olan bu Merkür çocukları matematik, fen, Türkçe ve bilgisayar gibi derslerde sınıfın birincisi olabilir. Özellikle kuralcı yanı, kurallara dayalı Türkçe gibi dersleri kolaylıkla öğrenmesini ve unutmamasını sağlar. Dönem başında planlayacağınız ders çalışma ve televizyon izleme saatlerine harfiyen uymasını bekleyebilirsiniz.

TERAZİ
Güzelliği ile dikkat çekerek bebeklikten çocukluğa gelen Terazi burcu küçüğünüzün gerçekten büyüleyici bir güzelliği olabilir. Bunun yanı sıra nazik, uyumlu, sevecen, güler yüzlü ve son derece kibar davranışlarıyla öğretmenlerinin göz bebeği olacaktır. O, fikirlerini tartışmaktan hoşlanan mantıklı ve akıllı bir öğrencidir. Hava grubunun bir üyesi olan Teraziler, objektif kalma eğilimiyle doğarlar. Sınıf arkadaşlarının arasında arabulucu, kavgalarda yargıç rolü üstlenirler. Kavgacı değillerdir. Gürültüden ve yüksek sesle oynanan oyunlardan, bir anda terslenmekten ve azarlanmaktan nefret ederler. Onunla daima saygılı ve nazik bir tutumla iletişim kurmalısınız. Güzel sanatlara, yani resme ve müziğe aşırı bir ilgileri ve yetenekleri vardır. Bununla birlikte zekidirler. Çabuk öğrenirler, ilgilerini çeken konularda derin araştırmacı olabilirler. Mutlaka bilgisayarla çalışmak, en son teknolojiyi takip etmek isteyecektir. Böylece başarı grafiğini yüzde 100 yükseltebilirsiniz. Onun futbolcu değil, manken olma arzusu varsa bile iyi bir matematik profesörü de olabilir. Moda mesleklere ilgi duyar ve o doğrultuda çalışır. Bilimsel konularda özellikle fen bilgisi dersinde başarılı olması beklenir. Karar vermekte zorlanan Terazi çocuğunuz adına kararları siz almalı veya önüne seçenek koymak yerine tek seçenekte ısrarcı olmalısınız. Özel odasını bir masal evi gibi dizayn etmeniz huzurla uyumasını ve ders çalışmasını sağlayacaktır.

AKREP
Öğretmenlerinin gözünde o bir yönetici, aynı zamanda eğitilmesi gereken bir yaramazdır. Arkadaşlarına yürekten bağlı olmakla birlikte kendisine zarar veren, defterini çizen bir sınıf arkadaşının çantasını paramparça ederek intikam alabilir. Bu huyundan erken yaşta vazgeçirilmelidir. Öğretmenlerine en yakın öğrenci olmak isteyecek ve onların özel durumlarını, gizli sırlarını kısa sürede öğrenecektir. Fiziksel olarak güçlü ve hareketlidir. Enerjisini spora kanalize etmesini sağlamalısınız. Gizli şeylere olan merakı, odasının kapısını kilitli tutmasına sebep olacaktır. Düzenli, derli toplu bir çocuk olmayacaktır. Bilgisayar dersi en sevdiği ders olabilir. Bunun yanı sıra hayat bilgisi, fen bilgisi, beden eğitimi derslerinden her zaman yüksek notlar alır. Meslek seçimi için asla zorlamamanız gereken Akrep çocuğunuz, kendi kendine doğru yolu bulur ve kendisi için en uygun mesleği seçer. Ona dürüst davranmalı ve sözünüzde durmalısınız. Aile içi tartışmalar ve şiddet, enerjisini bitirecektir. Onu tartışmaların merkezinde tutmamalısınız, mantıklı açıklamalar olmadan düşüncesizce azarlamamalısınız. Bu tür davranışlar sürekli kabus gören başarısız bir çocuğunuzun olmasına sebep olur. Erken yaşta kız-erkek ilişkilerinde sorumluluk duygusunun önemini öğretmelisiniz. Duygusal derinliği ve etkileyiciliği hem yaralanmasına hem de ardında birçok travmatik aşık bırakmasına sebep olur. İlaçları ve ateşli ma teryalleri onun erişebileceği, bulabileceği yerlerden uzak tutun. Merak ona zarar verebilir.

YAY
Hiç büyümeyen Yay çocukları her zaman neşeli, enerjik, cıvıl cıvıldır ve son derece zekidir. O, sınıfın birincisi olabilir. Çok çabuk öğrenir ve ders kitaplarında yazılandan daha fazlasını her zaman bilir. Aile içinde yapılan entelektüel tartışmalar, Yay çocuğunuz için öğretici olabilir. Ona sürekli bilgi aktarabilirsiniz. Konuşmalar ve gezintiler sırasında öğrendiklerini asla unutmaz ve Türkçeyi çabuk kavrar. Çok konuşma ve dikkat dağınıklığı iki ayrı sorunudur. Neden, niçin sorularını bu kadar çok kullanan başka bir burç çocuğu daha yoktur. Zaman zaman bu sorularla sizi ve öğretmenlerini yıldırır. Sorularının yanıtını alamadığında veya panik olduğunda kendini yanlış ifade eder. Küçük yaştan itibaren "Aslında öyle demek istemedim" cümleleri ile takla atmaya eğilim gösterir. Mantıklı nedenlerle onu kurallarınıza uydurmanız zor olmayacaktır. Önce itiraz edecek, karşı çıkacak eğer sağlam durduğunuzu görürse kabul edecektir. Onun disipline olması zordur, ama kurallarınıza uyması mümkündür. Okulu sever ve para harcamaya bayılırlar. Erken yaşta öğrenmeleri gereken şeylerden biri de ekonomidir. Parayı nereye ne zaman harcayacaklarına dair net fikirleri olmalı ve sorumluluk duymalıdır. Ebeveyn olarak ilk iş, parayla ilişkisini doğru kurun. Onurlandırma ve ödül sistemi, esprili öğretmenler; onların başarısını garantiler. Despot, sert kuralcı ve yerinde sabit oturmasını isteyen bir öğretmen, okuldan soğuması ve başka şeylere yönelmesi demektir. Öğretmeniyle bağınızı kopartmamalısınız.

OĞLAK
Küçükken yaşlı, yaşlanınca genç görünen bu toprak grubu çocuklar sorumluluk duygusu ile doğmuşlardır. Geç öğrenir, öğrenmekte zorlanır, ama öğrendiklerini asla unutmazlar. Doğum anında ters etkiler yoksa başarılı, çalışkan, disiplinli ve hatta okul birincisi bir öğrenci bile olabilir. Okula geç kalmaz, ödevlerini unutmaz ve sizin önerdiğiniz derse özel bir ilgi gösterir. Aşırı tepkiler vermeyen, ne ailesini ne de öğretmenlerini üzmeyen bu uyumlu çocuk, sessizliği ve sakinliği ile kimsenin dikkatini çekmeden saatlerce oturabilir. Hızlı aktivitelerden sıkıldığı için beden eğitimi dersinden hoşlanmaz. Hayal gücü gelişmemiştir. Müzik ve resim onu etkilemez, ilgilendirmez. O hayat bilgisi, fen ve matematikle kimsenin çözemediği zor sorularla ilgilenmeyi tercih edecektir. Yabancı dile eğilimi yoktur, ama görevi ise memnuniyetle öğrenir. En zor cümleleri ezberlemek için saatlerini harcayabilir. Güvenilirliği, hem öğretmenlerinin hem arkadaşlarının arasında çabucak öğrenilen bir meziyettir. Sınıf başkanı olarak en iyi adaydır. Nadiren despot tavırlar sergilediğinde arkadaşları ve kardeşleri şaşırırlar. Güçlülere karşı uyumlu, güçsüzlere karşı acımasız oldukları anlar vardır. Para biriktirmesi için mutlaka bir kumbarası olmalıdır. Ara sıra size borç vermekten onur duyacaktır.

KOVA
Uranüs çocuğunuzun odası ve kıyafetlerinin büyük çoğunluğu mavi ve mavinin tonlarından olmalıdır. Kız ya da erkek fark etmez. O gökyüzünün mavisine aşık olarak doğmuştur. Büyüdükçe gökyüzüne, gezegenlere, uzaya olan ilgisi inanılmaz boyutlara ulaşacak, mutlaka bu konularda çalışacağı bir meslek seçmek isteyecektir. Bağımsız, dahi bir kaşif olan Kova burcu çocuğu, gelecek yüzyılları anlatan romanlar yazmak, fantastik filimler çekmek, fotoğraf sanatının çok boyutlu yanlarıyla ilgilenerek fotoğraftan başka her şeye benzeyen şeyler çekmek ve danışman olmak doğal meslek alanlarıdır. Onun iyi bir memur veya vasat bir öğrenci olmasını asla beklemeyin. O, dersi dinlemese bile mantık yürüterek doğru sonuçlara ulaşacağı için matematik ve fen en başarılı olacağı derslerdir. Edebiyata ilgi duyduğu bir dönemdeyse, Türkçe dersinde de başarılı olabilir. Kural, rutin, disiplin kelimelerine karşı anarşist bir karşı çıkışla doğar. Odasına girilmesinden nefret eder ve dağınıklıktan bir çeşit düzen kurar. Onu asla çalışmaya zorlayamazsınız. Ama gelecekte toplumsal yararlılıklar adına şimdiden çalışması gerektiğini söylerseniz seve seve çalışabilir. Başkalarını düşünmek, bütün sınıf adına öğretmene istekleri iletmek, arkadaşlarını örgütlemek Kova burcu çocuğunuzun öncelikleridir. Onun sorularına her zaman bir cevap bulamayabilirsiniz. Bu nedenle birlikte araştırmacı olmalı ve onun dikkatini toplamasına yardımcı olmalısınız. Evcil hayvanlarla büyümek, bedensel aktivitelere katılmak onu rahatlatacak ve enerjisini kötüye kullanmasına engel olacaktır.

BALIK
Okula başlar başlamaz tiyatro ve resim gibi özel kurslara da başlaması gereken Balık burcu çocuğunuzun gerçek yaşamı anlatan derslerle hiç alakası yoktur. O, zaten bunları bilerek doğmuştur. Yeniden öğrenmek yerine hayal dünyasına dalmayı tercih eder. Rutin programlar, disiplinli çalışmalar Balık burcu çocuğunuzun bunalım sebepleridir. O, arkadaşlarına yardım ederek, onların acınası öykülerine üzülerek günlerini harcayabilir. Küçük yaşta şiir yazmaya başlar. Özel günlerde kürsüye ilk çıkan ve en iyi şiir okuyan sizin duygusal çocuğunuzdur. Sezgileri ile sizi şaşırtır. Gördüğü rüyaları anlattığı gün, yaşamanız olasıdır. Onun başka bir dünyadan geldiğini düşünebilirsiniz. Sürekli yönlendirilmesi, ilgi ve sevgi ile beslenmesi gerekir. Ne yapacağını asla bilemez. Kararlı davranamaz. Su sporlarından hoşlanır. Hobilerinin olmasını sağlamalısınız. Evcil hayvanlara bayılır. Tüm sevgisini aktarabileceği bir ev hayvanı mutlaka olmalıdır. Sanatçı ruhlu Balık çocuğunuzun en başarılı olacağı dersler elbette resim ve müziktir. Buna rağmen o bir matematik dahisi de olabilir. Doğum anında Merkür'ün nerede konumlanacağı çok önemlidir. Ve tabii yükselen burcu da. Balık çocuğunuzun sık sık yalan söylediğini düşünebilirsiniz. Oysa o, düşler dünyasında yaşamakta ve orada gördüğü hayalleri gerçek dünyaya taşımaktadır. Yönlendirme ve ilgi dışında ona sert bir eğitim programı uygulamamalısınız. Odasını bir masal evine çevirmek Balık çocuğunuzun yaratıcılığını arttıracaktır. BURCLAR.

Hazırlayan: Şenay ÇELİK

ARKADAŞINA GÖNDER
Burçlar okul başarısını nasıl etkiliyor?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA