Doğum sonrası güzelleşin!

9 ay sonlandığında kendinizdeki fi ziksel değişimlerden rahatsızsanız, panik yapmayın, her şeyin bir çözümü var!

Giriş Tarihi: 28.8.2017 15:38

Hamilelikle birlikte başlayan fiziksel değişimlerin bazıları doğum sonrası da kalıcı olabilir. Bazen de lohusalık psikolojiniz nedeniyle kendinizi eskisi kadar beğenmemeye başlayabilirsiniz. Plastik Cerrahi Uzmanları Dr. Sinan Ulusoy ve Dr. Uğur Özdemir'in anlattığı estetik operasyonlarla hızlıca eski görünümünüze kavuşabilirsiniz.

Göğüs dikleştirme

Doğum ve emzirme sonrası kadınların vücudunda ciddi değişiklikler oluşur. Öncelikle hamilelik döneminde annede hormonal değişikliklere bağlı olarak göğüsler büyür ve doğum sonrası emzirme döneminde göğüsler süt ile dolar ve daha da şişer. Emzirme bittikten sonra hormonların azalması ve süt üretiminin bitmesi sebebiyle göğüslerde küçülme gerçekleşir. Bazı kadınlarda büyüme o kadar fazladır ki küçülme sırasında genişlemiş olan cilt ve memenin bağ dokusu yeteri kadar kendini toplayamaz ve sarkma oluşur. Böyle durumlarda diyet de, spor da pek fayda sağlamaz ve estetik ameliyatlar gündeme gelir. Bu hastalara estetik cerrahi olarak meme dikleştirme ameliyatı önerilir. Bazen sarkmayla beraber memenin içinin boşalması da eşlik edebilir. O zaman silikon meme protezi yerleştirilmesi ile beraber dikleştirme ameliyatı yapmak en doğrusudur. Sigara içmeyen ve emzirmeyi keseli 6 ay olmuş anneler en ideal adaylardır. Günümüzde bu ameliyatlar çok sık yapılır ve çok başarılı sonuçlar alınır. Anneler hamilelik öncesi formlarına, daha dik daha dolgun göğüslere kavuşabilirler.

Karın germe

Hamilelik sırasında alınan aşırı kilolar sonrası doğumdan sonra bazen spora ve diyete rağmen yeterli toparlama olmaz ve karın cildinde ciddi şekil bozuklukları, sarkmalar, çatlaklar oluşabilir. Bu durum, otururken, kalkarken, spor yaparken, kıyafet alırken hastaları rahatsız eder. Hatta hastanın kişisel hijyenini bile sıkıntıya sokan bir hal alabilir. Karın germe ve eşzamanlı olarak liposuction ameliyatları ile hastaları rahatsız eden bu durumdan hızlı ve etkili bir şekilde kurtulmak gayet mümkündür. Ameliyat sırasında çatlaklı, portakal kabuğu görünümüne bürünmüş sağlıksız dokuları çıkarıp geride kalan sağlıklı dokuyu gererek işlem yapılır. Aynı anda hamilelik sırasında sıkılığını ve formunu kaybetmiş karın kasına da müdahale ederek eski sıkılığına getirilir. Böylelikle hastalar daha düz, daha sağlıklı, daha sıkı bir karına tekrar sahip olabilir.

Gıdı estetiği

Hamilelikte alınan kilolar daha sonra verilse bile vücutta meydana gelen bazı değişiklikler geri dönüşümsüzdür. En çok deformasyona uğrayan bölgelerin başında da gıdı bölgesi gelir. Güzel görünümlü bir boyunda çene altında çok az yağ bulunur. Alt çene kenarı belirgin ve güçlüdür, boyun derisi sarkık değildir ve boyunda enine çizgiler veya uzunlamasına bantlar görünmez. Gıdı bölgesinde cilt kalitesi iyi ve sarkık değil, sadece çene altı bölgesinde yağlanma varsa bu bölgeye lazer lipoliz uygulanması boyundaki yağlanma sorununa çözüm sağlar. Gıdı bölgesinde yağlanma yok veya çok az ise hafif bir miktar sarkma var ise ameliyatsız askı yöntemleri hastaya önerilebilir. Boyundaki uzunlamasına bantlar için botulinum toksin uygulamaları faydalı olur. Boyunda ileri derecedeki sarkmalarda ise boyun germe ameliyatlarına ihtiyaç duyulur.

Genital estetik

Genital estetik ameliyatları annelik estetiği ameliyatları arasında sayılabilir. Hamilelik sırasında normalde vajina genişler. Tekrarlayan doğumlar ve hamilelikler sonrası vajina çeperinde meydana gelen genişlemeler geri dönüşümsüz hale gelir ve dış dudakları vajina ağzını kapatamaz. Yine normalde büyük dudakların kenarından taşmayacak kadar uzunlukta olan iç dudakların boyu uzayabilir ve kenarlarında renk koyulaşmaları meydana gelebilir. Bu ameliyatlarda vajina arka duvarındaki kaslar gerginleştirilerek genişlemiş olan vajina çeperi daraltılır, küçük dudaklardaki sarkıklıklar ve fazlalıklar düzeltilir, büyük dudaklar küçültülür veya yağ enjeksiyonları ile dolgun hale getirilir. Bu ameliyatlarda genellikle emilebilir dikişler kullanılır ve ameliyat sonrası hemen hemen hiç yara izi kalmaz, ameliyat sonrasında da dikiş almaya gerek olmaz. Özellikle vajina daraltma operasyonları ve küçük dudaklara yapılan işlemler sonrası dört hafta kadar cinsel ilişkiye girilmesi önerilmez.

Alternatif güzelleşme yöntemleri

Doğum sonrası cerrahi operasyona ihtiyaç duymadan ufak rötuşlarla da güzelleşmek tabii ki mümkün.

LPG UYGULAMASI (BÖLGESEL ZAYIFLAMA): Lipomasaj tekniği ile döner motorize başlıkları sayesinde bağ dokusu masajı yaparak vücutt aki elastin ve kolajen lifl erin aktivitesini arttırıp dokuları yenilemeye, cildi eski elastikiyetine kavuşturmaya yardımcı olur. LPG halk arasında vakum yöntemiyle zayıfl ama olarak da bilinir. Selülit tedavisinde, bölgesel vücut inceltmede büyük ölçüde yardımcı olur. Haftada 2-3 gün 12-20 seanslarda uygulanması tavsiye edilir. LPG uygulama süresi 35 dakikadır.

SLIMING BLUE İLE ZAYIFLAMA: Kimyasal etki olmadan çalışılacak bölgedeki kaslara petler bağlanarak kesintili akım veren masaj özelliği olan, vücuttaki artık maddelerin temizlenmesini sağlar. Aynı zamanda alt karın sarkmaları ve bacak içi boşalmalarını toparlamada son derece başarı sağlayan pasif jimnastik aletidir. 10 ila 15 seanslık paketler halinde veya yağ eritme bölgesel incelme sistemleri ile kombine edildiğinde daha iyi neticeler alınabilir.

NEM DOLGUSU UYGULAMASI: Dolgunun belki de en önemli özelliklerinden biri de nemlendirmedir. Cilt yazın sıcaktan ve güneşten, kışın soğuktan kurur nemliliğini kaybeder. Nemlendirici özellik taşıyan hyaluronik asit yüze, dudak kenarlarına, boyuna, dekolte bölgelere ve ellere kış başında ve yaz başında uygulanarak tüm mevsim boyunca bu alanların nemini korumasına ve nemli kalmasına yardımcı olur.

SAÇ TERA PİSİ: Saçın besin aldığı saç kılıfı zaman içinde kendi yağı, ölü deri, kir ve ürün atıkları nedeniyle tıkanabilir. Bu nedenle saç bakımında önce saç derisini arındıran detoks uygulaması yapılır. Bir sonraki aşama saç derisinin daha zengin besin alması için kan dolaşımını arttıran canlandırıcı losyon uygulaması. Bu bakım saç hücre bölünmesini ve uzama hızını arttırır. Saç kökünün güçlenmesi içinse protein, keratin ve aminoasit içeren güçlendirici losyonla işlem yapılır. Tüm losyonlar nano moleküler yapısı ile köke ulaştığı kanıtlanan Svenson klinikleri için özel üretim.

BLEACHING UYGULAMASI (DİŞ BEYAZLATMA): Diş hekimi tarafından klinik ortamında uygulanan beyazlatma yöntemi. Bir dişe veya bir kaç dişe uygulanabilir. Isı, ışık gibi çeşitli tekniklerle ya da ışıksız ve ısısız sistemlerle bir saat içerisinde daha beyaz dişlere sahip olunabilir. Bir veya birkaç seansta uygulanır. Ayrıca evde kişinin kendisinin uygulayabileceği home bleaching uygulaması da mevcut.

Hazırlayan: Işıl Evrim Akgün

ARKADAŞINA GÖNDER
Doğum sonrası güzelleşin!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA