Pırasalı patatesli peynirli tarı
Malzemeler
4 adet orta boy patates
Yarım kilo ince kalınlıkta pırasa
250 gram lor peyniri
150 gram çeçil peyniri
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Peynirler (tuzsuz gelirse tuz)
1 çay kaşığı karabiber
Arzu edilirse kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyun ve ince halka şeklinde kesin. Tavada zeytinyağı ilavesi ile önlü arkalı kızartın. Pırasaları incecik doğrayın. Peynirleri ve yumurtayı ilave edin. Baharatlarını ekleyin. Küçük yuvarlak kalıplar içine patatesleri tüm kenarlara yerleştirin veya kelepçeli bir kalıp kullanın. Tüm yan yüzeylerini ve tabanını patates ile kaplayın. Orta alana pırasalı harcı yayın. Önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyip pırasalar yumuşayana değin 20-25 dakika pişirin.
Karnabahar krep
Malzemeler
1.5 su bardağı dolusu haşlanmış karnabahar
1 adet yumurta, 1.5 su bardağı süt veya kefir
5-6 yemek kaşığı organik buğday unu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Hazırlanışı
Krep için karnabaharı haşlayın ve süzüp ılıyınca rondodan geçirin. Diğer malzemeleri ilave edin. Koyu boza kıvamında olsun karışımınız. Tavanızı yağlayın ve kepçe yardımı ile krep hamurundan yayın. Önlü arkalı pişirin. İç harcı ayrı bir kasede karıştırın. Tadını kontrol edin. Gerekirse baharat ve tuz ekleyin. Krepinizi rulo yapıp iri halkalar halinde kesin. İç harcı ve ince çubuklar halinde kestiğiniz kırmızıbiber ve havuçları yerleştirin. Servis tabağına kreplerinizi dik duracak şekilde yerleştirin.
Yazı: İpek KUŞÇU