Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Bayramı yaşamak

Bayramı Bayram yapan, güzellikleri içinde barındıran biz insanlarız ki...
Bu özel ve müstesna günleri yaşamak ve yaşatmak bizlerin elinde. Yaşamıyor isek yaşatmamız da mümkün değil.
Sevgiyi paylaşır, büyütürsek Bayram sevgidir.
Saygı var ise Bayram saygıdır.
Beraberliği tesis etmişsek Bayram beraberliktir. Paylaşmak ruhumuzda mevcut ise Bayram paylaşmaktır.
Yardımlaşma olgumuz gelişmiş ise Bayram dayanışmadır.
Sevinç ve mutluluk ruh dünyamızı besliyor ise Bayram sevinç ve mutluluktur.
Huzur ve barış olgumuz yeşermiş ise Bayram huzur ve barıştır. Bu duygulardan mahrum isek 'Doyasıya bir Bayram yaşayın' dileği yalnızca kelimelerde kalır. Kelimelerde kalmayan Bayram dileği, bayramınız kutlu olsun...
İşte bir Bayram daha acısı ve tatlısıyla geldi, geçiyor. Hayata dair yaşanmışlıklara bir Bayram ve gününü daha geride bıraktık.
Sağlık ve mutluluğu temel esas aldığımızda yaşanmışlıklarımızın içini doldurmamız anlam kazanıyor. Mutluluğa ortak olan hüznü paylaşıp hafifleten dostlarımız yaşamın yükünü üzerimizden alır.
Hani bir Bayram sabahı Başkent'in yaşanmışlıklarına, sorunlarına, şehrin manzaralarına değinmek yerine, ruh dünyamıza bir açılım yapayım istedim.
Ne barut kokuları olsun... Ne de savaş tam tamları. Gözyaşına değil tanıklığım. Bayramın içinde bulundurduğu tüm o güzel olgulara hasretim.
Tüm insanlığın barış içinde yaşadığı, gözyaşı ve parçalanmışlıkların olmadığı bir güne uyanmak hasretim.
Hep umut hep bir beklenti...
Bir gün tüm dünyanın böyle bir güne uyandığını görmek hasretim. İnsanlığın kendini yok ettiğini değil yaşattığına tanık olmak... Hani hep söylüyorum ya, 'barut kokularının olmadığı' diye...
İşte o barut kokularının yerine gül kokularının hakim olduğu bir dünyanın yaşayanı olmak... Hep arzu hep istek olarak kalsın istemiyorum...
Ben bu duyguların yeşerdiği bir dünyanın tanığı olmak istiyorum. Evet hayat her gün Bayram olsa...
Barut kokularının olmadığı, gözyaşının hakim kılınmadığı bir coğrafyaya değil mutlu mesut insanların yaşadığı bir coğrafya istiyorum. Birbirini anlayan, ortak payda da birleşen, paylaşan, paylaştığı ile mutlu olan olmak istiyorum. Taş atan değil gül atan el olmak istiyorum. Taş atmanın bayağılığını değil sarıp sarmalayanın entellektüelliğine tanık olmak istiyorum.
İşte bir Bayram sabahından ruh dünyama yansıyanlar...
"Her işin başı sağlık" deriz ya...
Önce sağlık sonra mutluluk dolu bir hafta olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA