Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Şimdi kardeşlik vakti…

Haftanın ilk iş günü… Daha dingin, daha enerjik olduğumuz gün.
Hafta sonuna dair yaşanmışlıkları mırıldandığımız, bir sonraki planların konuşulduğunu duyar gibiyim. İş yoğunluğu, hayata dair kaygılar, toplumsal sorunlar, kentsel açmazlar derken hayat da bir pınar misali akıp gidiyor. Kimi bu pınarı şelaleye, kimi okyanusa dönüştürüyor.
Kimi hayatlar da bir köşede sessiz sedasız yaşanıp tamamlanıyor. Ne hüznüne ortak ne de sevincine katkı koyabiliyoruz. 'Bihaber, biçare dediğimiz' misal… Farkına bile varmadığımız onlarca yüzlerce hayattan biri oluveriyor. Kayıtlara sadece 'ölüm' olarak geçiyor. Kimi kayboluşlar var ki derin izler bıraktığı gibi yara misali kabuk bağlıyor.
Bir pazartesi klasiği… Haftanın ilk günü sizlerle sohbete vakit ayırıyorum. Başkent, Ankara, hayat, doğa, kardeşlik, sevgi, dostluk, hatırlanmak gibi onlarca başlık altında yazı kaleme aldım. Her biri kendine özgü… Kırıp döken değil derleyip toparlayıcı olmayı hedef koydum kendime.
Tıpkı hayatın içinde yaptığım gibi.
Ortak aklı ön planda tutup empati yaptım.
Yaptım çünkü kendimi sizin, onun, diğerlerinin yerine koydum. Duygularımın beni alıp götürdüğü yere değil, yüreğimin olmasını istediği yere gittim.
Hayata dair bir şeyler söylemek gerek… Dünü unutmadan geleceğe birlikte yürümek gibi… Dün geçmişte kalmış olsa bile.
Düne dair söylenmiş onca söze rağmen dün tükenmiştir. 'Eski'ye kayıt yaptırmıştır. Artık yeni söylemlerin yanında olma vaktidir.
Kuracağımız her cümle geleceğe dair yeni olmalıdır. 'Eski' dünün, 'yeni' geleceğin temsilcisidir. Biz de öyle olmalıyız. 'Yeni'ye birlikteliğimize dönük söylemler geliştirmeliyiz. Dün 'eski'nin temsilcisi olduğu kadar durağandır, mattır… Oysa 'yeni' daha hareketli ve canlıdır.
Hayatın içindedir. Değişim ve dönüşümün temsilcisidir. O halde 'yeni'ye bugüne dair söylenmesi gereken ne varsa bugün söylenmelidir.
Bugün eskimeye yüz tutmadan bir daha parçalarını biraya getiremeyecek duruma gelmeden güne dair söylenmesi gerekenleri söylemeliyiz. Ya bir de eskimeye yüz tutarsa?
Yeni 'yeni'den sil baştan söyleneceklerin hükmü olmayacak.
Gün kardeşliğimizden geçiyor diyorsak öyle de yaşama günü… Kardeşlik tek taraflı bir olgu değil. Temel esası sevgi… Kardeşlik aynı coğrafyada insanca yaşamak ise temel esaslarını yerine getirme vakti. İşte yapılmak istenen de sevginin tahrip edilmesi.
İnadına sevgi, inadına kardeşlik… Sevgi, kardeşlik, sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA