Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Bir Başkent masalı…

Sonbaharın muhteşem renkleri yerini mat ve griye terk ediyor.
Bir yılı daha uğurlayacağımız son aralık ayını karşılıyoruz bugün…
Soğuklar hissedilir derecede… Kış kapıyı çaldı. Kar tepelerde.
Şehre indi inecek… Her mevsim kendi içinde güzel…
Başkent'in arka bahçesi dediğimiz Bolu'nun Ankara'ya her mevsim ayrı bir sunumu var. Abant, Yedigöller, Gölcük, Gerede yaz kış uğrak adresi Başkentlinin. Kartalkaya kayak merkezi Başkentli kayak severlerin ilk tercihi.
Biraz gaza yüklenirseniz Düzce doğası ve yaylaları ile Akçakoca sahilleriyle sizi bekliyor olacak. Çankırı, Konya, Kayseri, Afyon, Amasra, Ilgaz Ankaralıların kolay ulaştığı lokasyonlar.
Bir de Başkent'te yaşayıp Ankara'yı da keşfetmek gerekir. Ankara sınırları içinde gezilip görülecek o kadar çok adres var ki başlı başına anlatılmalı… Hayata dair ihmal ettiklerimiz gibi. Yaşadığı kenti, coğrafyayı tanımamak misali… Fırsat buldukça Başkent'in tarihi mekân ve müzelerini ziyaret etmeli.
Gazetemizin canlı kütüphanesi Yavuz Donat ağabey ile bir araya geldiğimizde her fırsatta Ankara'yı anlatır. Sanayisinden tutun doğasına, müzelerinden nerede ne yenirine varıncaya kadar.
Bir sohbetinde konu Atatürk Orman Çiftliği'nden açılmıştı.
Mutlaka görmelisinden girdiği sözü AOÇ Müzesi'ne getirdi… Hafta sonu birkaç saatimi ayırdım. Atatürk Orman Çiftliği Süt Fabrikası Müdürü Yalçın Taşkın eşliğinde müzeyi gezdik. AOÇ'nin tarihini yerinde dinledik. Müzede Cumhuriyet tarihimizin tarımsal gelişimine yakından tanıklık ettik. Birçok ilkler var… Hikâyeler, yaşanmışlıklar gibi bir ülkenin hayata tutunuşu var… Hemen yanı başımızda, önünden defalarca geçtiğimiz bunun gibi birçok müzelerimiz mahzun.
Vakit ayırmalı… Geçmişi ve yaşanmışlıkları yerinde görmeli. Yaşanacaklara ışık tutacaktır.
Ve…
AOÇ'ye ilişkin son cümleyi çalışanlar kuruyor; Bu iktidar AOÇ'ye sahip çıktı… Fazla söze gerek yok.
Birkaç cümle de bizden olsun… Haftanın son iş günü tüm yurt genelinde yayımlanan SABAH Başkent ilavemiz büyük ses getirdi.
Kuşe kâğıda 32 sayfa hazırlanan Başkent ekimizde Ankara'nın markaları yer aldı. Çok özel ve her bir sayfası ilmek ilmek işlendi.
Desteğini esirgemeyen dost ve tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir başka çalışmamızın daha yolda olduğunun müjdesini vereyim.
Malum SABAH Ankara'nın Başkentlilerle buluşmasının 10'uncu yıldönümü 16 Aralık'ta… İşte bugüne özel bir gazete hazırlığı içindeyiz. Sürprizlerle yine dolu dolu bir gazeteyi sizinle buluşturacağız. Hummalı çalışmamız devam ediyor.
Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA