Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Doğa yeniden uyanıyor…

Uzun bir ayrılıktan sonra gazetenin yolunu tuttuğumda pazartesi yazımı kurgulamıştım. Her şeye inat, herkesten uzak bir bahar yazısı yazacağım. Ne bu kentin sorunlarını irdelemek ne de toplumsal sorunlar içinde bulmak istiyorum kendimi… Güzel bir bahar yazısı olsun… Bana dair. Birinci cemre ikinci cemre üçüncü cemre tamam… Klavyemin başına oturduğumda bana özlemini benim de ona özlemimi hissettim. Sağlık için zorunlu ayrılıştı. Geçerli sebebim kırgınlığı aldı. Öyleyse özlem gidermeli. Doğayla birlikte yeniden uyanan ruhum bir başka coşku içinde…
Can erikli günler başlayacak… Çağla bademin tadıyla buluşacağız. Sümbülü, nergisi, bahar aylarının en sevdiğim sarmaşığını hayal ediyorum. Uzun bir kış mevsiminden sonra dağlara vuracağım kendimi. Doğanın başına buyruk halini dizginleyip ruhumu çocukluğumla buluşturacağım. Her ne kadar bahar gelmekte dirense de mevsimsel göstergeler ilkbaharla buluştuğumuzu gösteriyor.
Anneannemin takvimine göre de 'bahar'dayız… Doğanın tüm cömertliğine karşı ruhumu doğayla buluşturmak istiyorum. Toprağın o güzel doğum sevincini yaşamak istiyorum. Renk cümbüşünün yaşanacağı rengarenk günleri dört gözle bekliyorum.
Aylar sonra seçim var. Kimin umurunda.
Herkesin kafasında siyasi hesaplar var şu aralar… Kimin umurunda… Bahar coşkusu, evrensel mutluluk besliyor ruhumu… Nevruz ile birlikte doğanın uyanışına değil, kardeşliğimizin uyanışına dikkat kesildim. Bu coğrafyada bahar hiç eksik olmasın. Kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde kan ve barut kokularının yerini doğadan yükselen kır çiçeklerinin kokusu alsın. Umutların yeşerdiği bahar olsun.
Umutsuzlukların umut olmaktan çıktığı bir bahar olsun. Öyle bir bahar olsun ki bir daha bu topraklarda kardeş kardeşi kin ve nefret içinde görmesin. Bu bahar kardeşliğin bir kez daha tesis edildiği bahar olsun. Ülkemin dağlarında açan çiçekler bir kez daha solmamak üzere toprakta hayat bulsun. Ben bu baharın diğerlerinden farklı bir atmosferde yaşanacağı umudunu taşıyanlardanım. Ve baharı hastanede karşılayan bendenize dair… Yoğun ve yorucu günlerin ardından kendimi Koru Hastanesi'nde buldum. Zatürree başlangıcı teşhisi ile tam bir hafta yoğun bir tedavi sürecinden sonra çok şükür sağlığıma kavuştum.
Ardından bir haftalık istirahat dönemi…
Bu süreçte yakın ilgi ve desteğini esirgemeyen Prof. Dr. Hasan Biri, Op. Dr. Kaan İpçi, Uzman Dr. Ziynet Gül Ersoy, Uzman Dr.
Ali Özön
, hastane Genel Müdürü Emine Akgümüş, kat hemşireleri ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.
Bu süreçte yakın ilgi ve alakalarını esiremeyen tüm dostlarıma, mesai arkadaşlarıma ve aileme huzurda bir kez daha minnet borçlu olduğumu belirtmek istiyorum.
İyi ki varsınız… Bu vesile ile hastane köşelerinde şifa arayan tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum…
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir hafta olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA