Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Siyasi nezaket ve alkış...

Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin 2014 yılı Medya Başarı Ödülleri jürisi için 15 Mart tarihinde Güney'e inmiştim. Biraz ateş, biraz ağrısızı, halsizlik, öksürük derken zar zor bir yolculuğun ardından Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin jürisine başkanlık etmiştim. Bir birinden önemli mesleki çalışmaları değerlendirdiğimiz eserlerin ödül gecesi için hafta sonu yine Alanya'nın yolunu tuttuk.
Meslek büyüğüm Yavuz Donat ile Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile Alanya-Gaziapaşa Havalimanı'na ulaştığımızda 'yaz'ın geldiğine tanıklık ettik. Pardon Türk futbolunda bir döneme damgasını vuran Tanju Çolak da seyahat arkadaşımız... Yavuz abinin açısı ofsaytta düşünce Tanju'nun ceza sahasına girdiğini görmedi. Buna içerlenen Tanju tereddüt etmeden Yavuz abiye sarı kartını gösterdi... Derken sohbet Galatasaray'ın şampiyonluğuna taşındı.
Gün ağarıp geceye döndüğünde Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin ödül gecesindeki yerimizi almıştık.
Yılın en iyi haber spikeri kadın ve erkek dallarında ATV'den Cem Öğretir, NTV'den eşi Seda Öğretir, yılın köşe yazarı ödülü ise Yavuz Donat'a verilmişti.
Geceye katılanlar arasında Alanyalı Dışişleri Bakanı'mız Mevlüt Çavuşoğlu ve eski Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın karşılıklı siyasi nezaketleri gecenin başarısı kadar altı çizilmesi gereken noktaydı.
Iki Antalya milletvekilinin iki farklı partiden olmasına rağmen kullandıkları dil uzun süre alkış aldı.
Genel seçim öncesi yaşanan bu tablonun tüm yurt genelinde kullanılan dil olmasını temenni ediyorum. 7 Haziran'a kadar siyasi partilerin çalışmaları "demokrasi şöleni" şeklinde geçmeli. Şiddet dili kullanılmamalı. Toplumu gerecek ifadeler yerine pozitif yaklaşım sergilemeliyiz.
Adaylar ve liderler kadar toplumun tüm katmanları birlik ve beraberliği temel esas kabul etmeli.
Geceye ilişkin ödül alan tüm meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Alkışı ise Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim'in başarılı organizasyonu ve ev sahipliğine, Mevlüt Çavuşoğlu ve Deniz Baykal'a ise siyasi nezaketlerinden ötürü gönderiyorum...

***
Geride bıraktığımız haftaya ilişkin üzerinde durmak istediğim 'Başkent 13 Yılda Beş Kat Büyüdü' haberimiz... Ankara, AK Parti iktidarında ihracatta ve istihdamda en az beş kat daha büyüdü.
Bunu ben söylemiyorum.
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, esnafın dış yatırımlarla siyasi istikrardan güç aldığının ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde çok başarılı bir ekonomik program uygulandığının altını çiziyor. AK Parti iktidarında Ankara'nın 13 yılda nereden nereye geldiğine dönüp bir bakılmalı.
İşte o projeksiyonu Sabah Ankara sizler için tutuyor. Sağlıktan turizme, eğitimden, ekonomiden ulaştırmaya tüm sektörlerdeki değişimi sayfalarımıza taşıyacağız. Başkent ekonomisi bu süreçte adeta sıçrama yaşadı. Ankara'da 13 yıl öncesine kadar 1.5 milyar dolar olan ihracat, 2014 itibarı ile 8.1 milyar dolara yükseldi. Ankara'nın dış ticaret hacmi de genişleyerek 2002'de 5.8 milyar dolardan 19 milyar dolara çıktı... Başkentte 2003'te sanayi siciline kayıtlı firma sayısı 112 iken, 2014'te bu rakam 7 bin 930'a yükseldi. 2004'te yüzde 15.3 olan işsizlik oranı 13 yılda hızla eridi... İşsizlik 2014'te yüzde 6'ya geriledi. 2004'te 7.9 milyar vergi toplarken, 2014'te bu rakam 50.7 milyar TL'ye ulaştı. Bunu ben söylemiyorum.
Rakamlar ortada. Ankara'da değişim sürüyor. Yeni Türkiye'nin başkenti değişim ve dönüşümden payını alıyor...
***
Haziran seçimleri öncesi sandıktan çıkmak için çalışan aday profillerine göz atmak istiyorum.
Liste başı isimler garanti denilebilecek sıralamada rahatlar... Bir önceki seçim sonuçları ve anket verileri bu rahatlığın sınırını çiziyor.
Peki bu sınırın altında kalıp özveri ve can siperhane çalışan bir ismi alkışlamak istiyorum... Siyasi görüşü ne olursa olsun toplumun tüm kesiminden alkış almayı başaran AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın'dan söz etmek istiyorum.
Şimdilerde gecesini gündüzüne katıyor. AK Parti'nin genç yüzü... Ankara sevdalısı...
Seviyor... Seviliyor...
Eleştirileri göğüsleyip partisine katkı koymaya devam ediyor. Kırıldığı oluyor ama küsmüyor. Hani demiştim ya... 'Siyasi nezaket' diye. Daha fazlası var onda... Siyasi olgunluk...
Siyasi duruş... Hani bir tabir vardır 'kırk yıllık siyasetçi' gibi... Kopyala yapıştır ; Barış Aydın...
Ne diyelim. Allah güç kuvvet versin. Sıralamaya bakmaksızın Ankara'yı arşınlıyor. Bir alkış da Barış Aydın'a gönderelim...
Bu bağlamda sahadaki tüm adaylara selam olsun... Hadi bakalım kolay gelsin.
Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA