Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Samimi, içten ve kardeşçe…

Ankaralıların hafta sonu soluklanmak için kaçtıkları destinasyonların başında gelir Amasra… Ortalama bir hızla 2.5 saat sonra denizle kucaklaşmaya hazır olun. Hep konuşur dillendirirdik.
Cumartesiyi pazara bağlayan akşam saatlerinde Amasra keşfi için üç kafadar yola koyulduk.
Yaklaşık 20 yıl sonra tekrar Amasra için yollara düşmüştüm. Ülkemin her noktasında olduğu gibi Amasra ve yol boyu değişim ve dönüşümden nasibini almış. Kıvrım kıvrım yollar duble yola dönüşmüş. Bazı bölümlerde çalışmalar devam ediyor olsa bile rahat ve güvenli yolculuğun garantisi… Tüneller duble yollar ve doğanın tüm cömertliği ile Amasra'da gün batımını birlikte yakaladık.
Deniz kokusunun yeşille büründüğü küçük bir Osmanlı kasabasında su sesi eşliğinde dingin bir akşam yemeğinden sonra aynı rota üzerinden Ankara'nın yolunu tuttuk. Amasra'yı anlatmaya ne satırlar ne de kelimeler kâfi gelmez.
Hal böyle olunca siz de bir hafta sonu çılgınlıklarınız arasına Amasra'yı sıkıştırabilirsiniz. Benden tavsiye… Hani söz seyahatten açılmışken yağmur geçişlerinin doğanın üzerindeki keyfine de tanıklık ettik.
Hafif üşüme duygusu ile kışı geri getirdik son demde… 'Bahar geldi, yaz geldi' derken soğuk havaları yağmur takip ediyor.
Yeni hafta yeni Türkiye'nin habercisi olsun. Havalar nasıl olursa olsun. Ülkemiz üzerindeki bahar hiç eksik olmasın. Dargınlıkların küskünlüklerin gerekçesi olacak yaşanmışlıklar uzak olsun… Uzak olsun ki güzel ülkemin geleceğine vurulmak istenen prangalar işlevsellik kazanmasın. Dağında, taşında, ovasında, merasında kardeşlik türkülerinin yankılandığı sevda yüklü gönüller girdaba kapılmasın.
Kapılmasın ki o canım türküler yankılanmakla kalmasın. Yüreklere sevda, gönüllere aşk olsun. Önümüze gelecek olan sandığın demokrasi gereği olduğunu bilmeli. Tüm etnik ve dini kimliklerle bir ve diri olduğumuzun kanıtı olsun o sandık. Ne kardeşliğimize ne de birlikteliğimize ayrık otu ekmesin.
Ekmesin ki cümle alem, tüm cihan büyüyen gelişen güçlü Türkiye imajı altında ezile dursun.
Biz birlikte Türkiye'yizDoğusu ile batısı ile… Güneyi ile kuzeyi ile… Bizim kucaklaşmalarımız samimi, içten ve kardeşçe… Öyleyse kardeşçe kucaklaşmanın gereği istikrarımızın teminatı adına boş veren değil oy veren olun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA