Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Ankara'nın 'iftira odası'…

İftira ve karalama… Dinimizde iftira, karalama, kin ve nefret aşılamaya çalışma büyük günahtır.
Anlayana… İnanana… Ve insan olana tabi ki… Her projeye muhalefet olma alışkanlığını iftira boyutuna taşımak misali… Bir sunta masanın etrafında algı yönetme acizliği gibi… Bu kentin ve ülkenin değerlerini yok sayma misali… Yapılan her projeye katkı koymak yerine mahkemeye taşımak gibi… Fikir üretemeyen, yaşadığı kente değer katamayan zihinler vicdanlarda da kaybediyor… Bu kentte hiç mi iyi bir şeyler olmuyor… İftira atmak asılsız suçlamalarla insanı incitmek, zor duruma düşürmek, onurunu zedelemek, aşağılamak ve insanların gözünden düşürmek, maddi manevi zarar vermek çok çirkin bir davranıştır.
İftiranın kökeninde bilinçaltındaki intikam duygusu yatar. 'Çamur at izi kalsın' mantığı ile hareket etmek onun inandırıcılığını, onurunu ortadan kaldırmaya yönelik en sinsi plandır.
İftira, atan kişinin bilinç altını yansıtır.
Bastırdığı duyguların ve başarısızlıklarının göstergesidir. İnsanoğlunun sahip olabileceği en kötü alışkanlığıdır. Bastırılmış duyguların dışa vurumu gibi zehir akıtır.
İftiracı iftira attığı kişinin masumiyetinden, dürüstlüğünden, inandırıcılığından çekindiğini ortaya koyar. Sanatçılar, halka mal olmuş kişiler, başarılı iş adamları, sporcular ve politikacılar iftiraya uğrayan belli başlı isimlerdir.
Unutulmamalıdır ki, 'Güneş balçıkla sıvanmaz'… Yalan ve iftira ile hiçbir yere varılamaz. Bu tür kurgular mutlaka açık verdiği gibi adalet önünde mahkûm olurlar. Çirkin söz sahibine ait olduğu gibi mutlaka geri döner.
İftirayı atan kadar yayan da melundur.
Bunu yaymak ve şahit olmak kadar hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan bu çamura alet olmak onun kadar çirkindir. Alçakça ve haincedir… Suçtur, ayıptır… Kirliliktir…
Doğru olmayan bilgi ile bir insanı hedef almak ancak seviyesi düşük insanların işidir. Kötü bir algı yönetimidir.
İftirayı işittiğiniz zaman: "Bu konuda söz söylemek bize yakışmaz. (Allah'ım) Sen yücesin; bu, büyük bir iftiradır" demeniz gerekmez miydi? (Nur Suresi,15-16) Eğer birine iftira atıp vicdansızlık edersen, bu seni ölünceye kadar düşündürür, başkalarının emeğiyle kazandıkları onurlu ve kararlı duruşu, onursuzluk yaparak, iftiralarla karalamak insanlığa ihanettir.
Şu mübarek aylarda Allah akıl fikir sağlığı versin…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA