Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Sorunlar; sorumluluk ister…

Kent gazeteciliğinin sorunları gündeme taşıması ve bu sorunların takipçisi olması kadar doğal bir durum olamaz… Bu bağlamda günlük olarak yayımlanan Ankara gazetelerinin kentin sorunlarına bakışı ve üzerine gidişlerine ilişkin hakkı teslim etmeli. Sabah Ankara olarak yaşadığımız bu kentin sorunlarını gündeme taşımakla kalmayıp takipçisi olduğumuzun bir kez daha altını çizmek istiyorum. Başkentin değerlerini kucaklayan yayımcılık anlayışımız ile takdir görüyor olmak sorumluluğumuzu bir kat daha arttırıyor.
Geride bıraktığımız hafta özel habercilik anlayışımız ile gündemi belirleyen gazete olmanın keyfini yaşadık. 'Çamur at izi kalsın' mantığı ile hareket edenler yine karşılarında sorumlu gazetecilik anlayışını buldular. Halkı yanıltmak ve itibarsızlaştırma algısı oluşturmak isteyenlere en güzel yanıtı manşetlerimizle verdik. Muhabir arkadaşımız Aykut Gören'i tebrik ediyorum.
Birbirinden başarılı haberlere imza atan genç arkadaşımızın ısrarlı takibi çamur atmak isteyenler karşısında duvar oldu.
Söz başarılı habercilikten açılmışken bu kentin sorunlarını cesur bir şekilde sayfalarına taşıyan Sabah Ankara'nın defalarca gündeme taşıdığı 'otopark sorunu'na duyarsız kalan kent yöneticilerinin haftanın son işgününe damga vuran otopark cinayeti üzerine harekete geçmesi bizleri üzüntüye sevk etti. Hep söylüyor, dillendiriyoruz… Bu şehrin ortak akla ihtiyacı var. Bu kentin kendi dokuları ve hassasiyetleri var. Ankara'nın yönetimine talip olmak bu kente duyarlı olmaktan geçiyor. Bu kentin çok basit sorunlarının dahi üzeri örtülüyor… Aylardır otopark sorununa dikkat çekiyoruz… Başkentin sokakları sahipsiz diyoruz… Bir Allah'ın kulundan 'çıt' yok.
Dilenci istilası altındayız 'dönüp bakın sokaklara kavşaklara' diyoruz… Yine kimseden ses seda yok. Otopark sorununa bir ölümden sonra el atıldı. Hayatının baharında 21 yaşında bir hiç uğruna bu dünyadan göçüp gitti Mehmet Karagöz… Küçük bir tartışmanın acı faturası… Mekânı cennet olsun.
Kavşaklarda cam silen çocuklar, dilendirilen gençler yakın zamanda başka bir 'gözyaşına' neden olmasın diyorum.
Çünkü birçok tartışma ve kavgaya tanıklık etmiş gazeteciyim… Hadi şu sokaklara bir el atın lütfen… Ortak aklın öncüsü olsun Ankara Valisi.

***
Ölümün soğuk yüzüne tanık olmanın verdiği hüznü yaşadım geride bıraktığımız hafta.
Geçen hafta pazartesi buluşmamızı bu nedenle gerçekleştiremedik. Uzun süredir tedavi gören kayınpederim Azmi Şahin'i son yolculuğuna Bolu'da uğurladık. Onca yaşanmışlıkların hüznü çok ağır geldi. Babamdan sonra kayınpederimin eliydi baba eli. Bayramda seyranda özel günde her buluşmamızda bir baba eli olmuştu öpülesi… Ve o son öpülen baba elini de kaybettim. Mekânın cennet olsun… Nasılsın baba dediğimde 'iyiler iyi kötüler hep aynı' derdin ya… Bir haftadır değişen bir şey yok. İyiler iyi kötüler hep aynı baba… Dün senin için dualarda buluştuk yine… Acılar paylaşıldıkça hafifler… Bir haftadır acımızı paylaşan, cenaze törenimize katılan, arayan, mesaj gönderen, çelenkleriyle yanımızda olduğunu hissettiren tüm dostlara teşekkür ediyorum… İyi ki varsınız.
Mübarek Ramazan ayının son haftasındayız.
Diğer ifadeyle bayram haftası… Tüm dostların ve okurlarımızın Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA