Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

ITB Berlin ve Ankara…

ITB Berlin Turizm Fuarı dünyanın en büyük organizasyonlarından biri. Her yıl sezona ilişkin planlamaların son şeklini aldığı, trendlerin belirlendiği ve sezonun nasıl geçeceğine ilişkin kanaatlerin oluştuğu bir fuar… Bu yıl da dünyanın dört bir yanından gelen turizmcilerin akınına uğradı dersek abartmamış oluruz.
Belirsizliklerle boğuşan Türkiye turizm sektörü de tüm gücüyle bu fuara yüklendi.
Türk turizmine darbe vurmak isteyen malum çevre ve güçler burada da boş durmadılar.
Berlin bölücü terör örgütü eliyle Türkiye'yi karalama kampanyasına da ev sahipliği yaptı. Berlin polisinin görmezden geldiği bölücülerin çalışması turizmciler tarafından büyük tepkiyle karşılandı.
Berlin sokaklarında hemen her sektörde bir Türk'e rastlamanız mümkün.
Özellikle taksicilik yapanların yüzde 80'inin Türk olduğu bilgisi pek de şaşırtmıyor.
Fuar zamanı dışında kent turu yaptığımız bölümlerde karşılaştığımız birçok Türk'ün, bu yıl tatil için Türkiye'yi tercih edeceğine tanıklık ettik. Tepkiye tepkiydi bu çıkışları… 'Ülkemizi karalamaya çalışıyorlar' çıkışını güçlü bir şekilde duyumsadık. Hal böyle olunca yeni turizm sezonunda umutsuz olmamalı.
Umutsuzluk tedbir almayacağımız anlamına da gelmemeli. Türk turizmi krizlere alışık bir sektör… Refleksi güçlü. Körfez krizi, kuş gribi, domuz gribi gibi ne badirelerden geçtik. Bu yılki Rus krizini de atlatacak güçte ve kudretteyiz.
Gelelim Ankara'ya… Bir yalnızlık klasiği… Hep dillendiriyoruz. Dilimiz döndüğünce de dillendiriyorum. Ankara turizm pastasından hak ettiğini almıyor.
Alamıyor. Efendim, direkt uçuşlar… Yan yattı, çamura battı misali. Siz sebeplere yapışmazsanız geleceği hazırlayamazsınız.
Ankara tarihi, kültürü ve birçok unsuru ile turizm destinasyonunda cazibe merkezi haline getirilebilir. Yeter ki buna inanmış olalım. Topu ortada çevirmek yerine topu birlikte oyuna sürelim.
Uzun yıllardır tüm turizm fuarlarını takip ederim. Ülke turizmi Ege, Akdeniz ve İstanbul'a bel bağlar olmuş… Ankara Anadolu'ya açılan bir kapı gibi… Ne var ki Ankara kendi zenginliklerinden bihaber davranıyor. Berlin turizm fuarında Ankara Ticaret Odası'nın standının dışında bir çalışma yapılmamış olması hayal kırıklığı… Elimizde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin büyük umutlarla yapımını sürdürdüğü Ankapark var… Tanıtıma dönük turizm fuarları bir fırsat olarak değerlendirilebilir.
Başkent'in tanıtımı için Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nda stant açan Ankara Ticaret Odası, ziyaretçilere Ankara'nın sağlık, kongre, fuar ve kültür turizmi potansiyelini yansıttı.
Evet, ama yeterli değil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA