Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Başkent nöbetleri...

Ankara direniş ve dirilişin de ötesinde nöbetlerin de başkenti... Kızılay ve Külliye yüz binlerin 'milli iradeye' sahip çıktıkları en önemli merkezler. Sadece Kızılay ve Külliye mi? Tabii ki hayır... Hiç bir ulusun gösteremeyeceği bir direncin özgül ağırlığının olduğu merkez... Türkiye coğrafyasının hemen her noktası sabahın ilk ışıklarına kadar ayakta. Bu milletin tüm coğrafyalardaki gönüldaşları da demokrasi nöbetinde ön saflarda... Nerede bir mazlum var ise orası bizim nöbet kalemiz olmuş. Türk Hava Yolları Antalya Bölge Müdürü dostum Ömer Durna, Antalya nöbetine kısa bir mola verip başkentin yolunu tuttu. Direnişin ve dirilişin başkentinde o da bizim gibi nöbete eşlik etti. Önce Kızılay ardından Külliye nöbetlerine katıldık. İnsan manzaraları inanılmaz. Ankaralı meydanları bırakmadığı gibi tüm ülke genelinden gelenleri de ağırlıyor.
Sabahın ilk ışıklarına kadar Külliye'nin önünde hem nöbet hem de ihmal edilmiş dost buluşmalarını gerçekleştirdik. Bir gün sonrası için gazetemiz yazarı ve meslek büyüğümüz Yavuz Donat ile 15 Temmuz'un merkez karargâhında neler yaşandığını Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ten dinlemek üzere Ömer Durna da dahil yola koyulduk. Kazan Belediyesi'nde 15 Temmuz gecesi neler yaşadığını, ilçenin direnişin inanç kalesine nasıl döndüğünü dinledik. TRT Kent Radyo Ankara'da da ağırladığım Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, insanların kahramanlık destanını anlattı. Ve... 15 Temmuz gecesi dahil olmak üzere, sonrasındaki tüm yaşanmışlıklarını da Sabah Ankara olarak sayfalarımıza taşıdık. Şehitlerimizin aileleri, gecenin kahramanları, hastanelerde şifa arayan yaralılarımızın anlattıkları, o gece yaşananları geleceğe daha iyi taşıyor.

***

Düne dair bir başka dip not ise...
Meslek hayatımın önemli kilometre taşlarından birini oluşturan Boluspor eski Kulüp Başkanı Yılmaz Becikoğlu'na ilişkin... Önceki gün Hakk'a yürüdü... Tonton ve babacan tavrı ile tüm spor camiasının sevgisini kazanan Yılmaz Amca, uzun süredir tedavi görüyordu. Daha fazla yaşama tutunamayan Yılmaz Becikoğlu, 77 yaşında hayatını kaybetti. Haberi oğlu Taner Becikoğlu verdi. Son görevimi yapmak üzere Bolu'nun Çepni Köyü'ne gittim. Teknik direktörlük hayatının ilk durağı Bolu'da başlayan, Şenol Güneş başta olmak üzere futbol ve spor dünyasının bir çok ismi, Yılmaz Becikoğlu'na son görevini yapmak üzere Bolu'ya koşmuştu. Duygulandım... Vefasızlık yaşamış olsa üzülürdüm... Trabzon'un Tonya ilçesinde başlayan yaşam hikayesi Bolu'nun Çepni Köyü'nde son bulmuştu. Bir çok ilklere imza atmıştı. Sert bakışlarının altında gülen yüzü ve yardımlaşma duygusu vardı. Allah rahmet eylesin... Mekanı cennet olsun... Ailesi başta olmak üzere Bolu ve Boluspor'a başsağlığı diliyorum... Türkiye Futbol Federasyonu'na önerim Türkiye Birinci Lig'in bu yılki ismini 'Yılmaz Becikoğlu' yapın...
Bir öneridir değerlendirilebilir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA