Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Bugün okullu olduk...

Tatil, bayram ve hayatın normale dönüşü... Yeni eğitim ve öğretim zili çalıyor. Ankara'da 2 bin 375 okulda 63 bin öğretmen ve bir milyon öğrenci ders başı yapıyor. Ve kent trafiğine 7100 okul servisi katılacak.
Kent trafiğine çıkacak olan özel araç ve servis araçlarının hayatımızı ne kadar etkileyeceğini yaşayıp görmemize gerek yok sanırım. Her yıl olduğu gibi bu yılda trafiğe yoğunluk katacak olan servis araçlarının durumu malum. Ankara'nın trafiğini rahatlatmak adına yaz boyunca Büyükşehir Belediyesi kentin trafiğinin yoğunlaştığı bölgelerde çalışmalar yaptı. Yol genişletme, kaldırım çalışması ve asfalt serimi gibi bir dizi çalışma bugün için kısmi durduruldu.
Sonrası? Kademeli olarak bu çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Ankara kent trafiğinin nefes almasını istiyorsak bireysel olarak tedbir almalıyız. Trafiğe çıkmadan önce araçlarımızın bakımı ve trafik kuralları başta olmak üzere dikkat etmeliyiz.
Ve mümkün oldukça toplu taşıma araçlarını kullanmalı. Bu bağlamda zor bir haftaya girdiğimiz malum. Sabah ve akşam saatlerinde Ankara trafiği yoğunlaşıyor. Trafikle birlikte kentin yaşamı da hareketlenecek. İlk kez okullu olacak miniklerin heyecanı kadar velilerde heyecanlı...
Ve bugüne dair bir not daha... Okullar, '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma' temasıyla açılacak. Bu kapsamda ilk hafta bu yönlü etkinlikler yapılacak.
Tüm öğrencilerin ilk dersi '15 Temmuz' olacak.
'Okullar açılıyor...' denilince hemen hepimizin hatıraları bir film rulosu şeklinde canlanır. İlk hatırlanan ise 'mini mini birler' ile başlayan tekerlemedir. İşte o tekerlemenin hayat bulduğu güne dair öğretmen, öğrenci ve biz velilere hayırlı olsun...
Kaç yıl önce bu kelimeyi kurduğumu hesapladım. Aman yaşım ortaya çıkacak belirtmeden bir tebessümle yetiniyorum. Tebessümün eksilmediği güzel bir hafta olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA