Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

‘Kentini dinle! Kendini dinle...’

Yoğun bir haftanın ardından yeni bir haftanın ilk iş günündeyiz… Referandum çalışmaları tüm yurt genelinde olduğu gibi Ankara genelinde devam ediyor.
Sahanın en etkini AK Parti olurken diğerleri sosyal medya üzerinden referanduma neden gidildiğini, yasayı anlatmak yerine saldırgan tutumlarını sürdürüyor.
Milliyetçi Hareket Partisi ve teşkilatları da sahada… Medya ve sosyal medya da görünürlük sıralamasına bakıldığında AK
Parti yine açık ara önde… Ankara'da AK Parti'li belediye başkanları, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ilçe ilçe miting ve buluşmalarını sürdürüyor.

***

Dikkat vali çıkabilir… Ankara'nın kent gündemine ilişkin geride bıraktığımız hafta içinde Vali Ercan Topaca'yı birim müdürleri arkadaşlarımla birlikte ziyaret ettik.
Kentin tüm sorunlarına hâkimiyet sağlayan Topaca, özellikle uyuşturucu ve teröre karşı mücadelede sıkı tedbirler aldıklarının altını çizdi.
Uzun bir aradan sonra Ankaralı'ya dokunan vali profili çizen Ercan Topaca, fırsat buldukça eşi ile birlikte tebdili kıyafetle kenti dolaştığını, alışveriş yaptığını anlattı.
Ankara Topaca için yabancı değil.
Öğrencilik yılları Ankara'da geçmiş.
Hal böyle olunca fotoğrafı daha iyi okuyabiliyor.
Ankaralıları yakından tanıyor.
Ulaşılabilir, kente hâkim… O bir Başkent değil, Ankara valisi…

***

TRT Kent Radyoları… Hafta içi 5 gün Ankaralılara 'Günaydın' diyorum… TRT Kent Radyoları, kent gazeteciliğine yeni bir soluk getirdi.
Kente dair her nerede ne yaşanıyorsa sayfalarımıza taşıdığımız birçok haber ve taşıyamadıklarımızı muhataplarımızla konuşma fırsatı buluyoruz mikrofonda… Yaklaşık 2.5 yıldır Ankara'ya dair tüm yaşanmışlıkları TRT'nin Kent Radyosu'nda 'Kent Gündemi' programında mikrofona taşıyoruz.
Program partnerlerim Deniz Gürel ve Fatih Tekeci ile… Bu bağlamda son yıllarda radyoların önemini bir kez daha hatırlamamıza vesile olan TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Radyo Daire Başkanı Amber Türkmen ile Merdan Güven, Murat Altunkaynak ve Ayfer Doruk'a teşekkür ederim.
Söz radyolardan açılmışken kısa bir süre önce yayın hayatına başlayan TRT Radyo Haber'den de söz etmek gerekir.
Haberi 7/24 radyoya taşıma fikri müthiş… Habere dair konuşulmayan kalmıyor.
Yolu açık olsun…

***

Yaşattıkların için teşekkür… Osmanlıspor, ilk sezonunda ligde ve özellikle Avrupa kupalarında başarıdan başarıya koştu.
Oynadığı futbol ile gönüllerde taht kurdu.
Tüm yaşattıklarınız için teşekkür etmek istedim.
Ama asıl teşekkürüm yüz akımız bizim çocuğumuz teknik patron Mustafa Reşit Akçay'a… Bu hafta da böyle olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA