Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Haydi tatile

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından ortaya çıkan Rus turist sorunu herkesin malumu.
Nedenlerine girmek istemiyorum. Yeterince bu konuda açıklamalar yapıldı zaten. Fakat Rusya'nın kendi vatandaşlarına koyduğu seyahat ambargosu Antalya'yı derinden etkiledi. Çünkü Türkiye'ye seyahat eden Rusların 3 milyonu Antalya'yı tercih ediyordu.
Şimdi hal böyle olunca bu 3 milyon turist açığını kapatmak için hem hükümet hem de turizmcilerimiz harıl harıl çalışıyor. İlk akla gelen bu yıl yapılacak olan EXPO 2016.
Buraya gelecek ziyaretçi sayısının bu yıl 8 milyon civarında olması bekleniyor. Bunların 5-6 milyonunu yabancı olarak kabul edersek yeni sezonda Rusların açığı buradan giderilmiş olur.
Ancak Yavuz Donat ağabeyim, Sabah Ankara Yayın Yönetmeni dostum Osman Altınışık ve Antalya Haber Müdürümüz İbrahim Okumamış'ın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ziyaretlerinde çok önemli bir konuyu ele alınmış. Başkan Türel, yurt dışında yaşayan Türkler için devletin bir kampanya hazırlığında olduğunu anlatmış ve öneriler getirmiş.
Tam yerinde bir karar ve öneri.
Şimdi bu öneriden yola çıkarak bir araştırma yaptım ve karşıma hayli ilginç rakamlar çıktı. Eğer, 'Bu Yıl Tatile Türkiye'ye' sloganı ile yola çıkılacak olursa Rusların açığı haydi haydi kapanır.
Çünkü yurtdışında yaşayan 5 milyonu aşkın Türk var ve bunların yaklaşık 4 milyonu Batı Avrupa ülkelerinde, 300 bini Kuzey Amerika'da, 200 bini Ortadoğu'da, 150 bini de Avustralya'da yerleşmiş.
Vatandaşlarımız genelde Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya, Belçika, İsveç, İngiltere, Danimarka, İsviçre, Rusya, ABD, Kanada, Avusturalya, Norveç, İtalya, Finlandiya, Polonya, İspanya, Romanya, Macaristan'da yaşıyor.
Bunların yanında Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan var. Hatta İran ve İsrail'de bile 10 binin üzerinde Türk yaşıyor. Eğer kampanya hemen başlatılırsa Rus açığı giderilir. Hele hele yurt dışında yaşan Türk kardeşlerimiz Putin'in, "Tatile Türkiye'ye değil Soçi'ye gidin" çağrısına, "Ben tatile bu yıl Antalya'ya gidiyorum" cevabı verirlerse iyi bir Osmanlı tokadı atmış olurlar.
Ben inanıyorum ki böyle bir kampanya çok iyi tutar ve yurt dışındaki Türk kardeşlerimiz bunu seve seve destekler.
Çünkü oldum olası Rus ayak oyunlarına bizim milletimiz ifrit olmuş ve cevap için fırsat beklemiştir.
Alın size cevap vakti.
Haydi Antalya'ya tatile.
Haydi tatili geçirmeye Türkiye'ye.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA