Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Kongre merkezi

Geçtiğimiz günlerde EXPO 2016 alanını gezmiş ve yapılanları yerinde görmüştüm.
Hafta başında Antalya basını için güzel bir tur düzenlenmiş. Hani burayla ilgili yazıp çizenlerin neler olup bittiğini yerinde görmeleri için.
Tam zamanında yapılmış bir aktivite.
Şimdi bu geziye bizim gazeteden Yazı İşleri Müdürümüz Talip Yümsel ile Haber Müdürümüz İbrahim Okumamış katıldı.
Gidip bir de onlar yapılanları yerinde gördü.
Geziden sonra İbrahim Okumamış yapılanları öyle bir ballandıra ballandıra anlattı ki inanılır gibi değil.
EXPO alanındaki 5 bin kişilik kongre merkezini gezerken hayaller kurmuş ve yıllarca küçücük salonlarda takip ettiği kongreler ile bu salonu karşılaştırmış.
Bizim Haber Müdürü Okumamış öyle görmediği şeylere pek inanmaz ama bu kongre merkezini görünce yapılanların hakkını anlata anlata bitiremeyerek veriyor. Avrupa'da eşi benzeri olmayan giriş ile birlikte 3 kattan oluşan merkezde 462 kişi kapasiteli 8 toplantı salonu, 880 kişi kapasiteli 5 salon yer alacakmış.
Her katta 2 bin 500 metrekareyi bulan fuayelerin de yer aldığı kongre merkezinde, kafeteryaların yanı sıra 300 kişilik bir restoran da blunacakmış.
Kongre Merkezi'nin hemen yanına inşa edilen 3 bin metrekarelik iç bahçe alanları, sergi sonrası kongre merkezine entegre edilecekmiş ve böylece kongre merkezinin 6 bin 500 olan kapasitesi, 3 bin kişi ilaveyle 9 bin 500 kişiye yükselecekmiş.
Kültürel ve sanatsal birçok etkinliğin planlandığı Kongre Merkezi'nin 5 bin 3 kişilik ana salona, 60 metrekarelik orkestra çukuru da yapılmlış. 455 metrekarelik ana sahnesi ile EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi, dev sanatsal etkinliklere ev sahipliğine hazırlanıyor olması çok önemli... Bu merkezin 12 aya yaymaya çalıştığımız Antalya turizmine koyacağı katkının çok büyük olacağını söylüyor soyadı Okumamış haber müdürümüz.
Niye diye sorduğumda… "Antalya turizminin çeşitlendirilmesine vereceği katkı öyle az buz olmayacak.
Devasa toplantılar burada yapılabilecek ve kongre turizmi ivme kazanacak" dedi.
Altın Portakal, sinema günleri, piyano festivalleri, açılışlar, galalar, dünya starları, operalar, müzikaller hepsinin burada yapılabileceğini anlattı.
Onu dinlerken inanın ben de hayallere daldım. Hani o her yıl yüzlercesi yapılan ve otel köşelerine sıkışan tıp kongreleri başta olmak üzere birçok kongrenin bu devasa salonda yapıldığını beynimde canlandırdım.
Artık üst üste çadır tiyatrosu izler gibi organizasyonlar izlemeyeceğiz demek ki.
Öyle uyduruk kaydırık plastik sandalyelerin üzerine giydirmelerle ayıpların saklanmasını görmeyeceğiz.
İbrahim Okumamış ve Talip Yümsel'in anlattıklarına göre Antalya'nın çıtasını en tepeye koyacak bir kongre merkezimiz 23 Nisan'da açılacak. Demek ki isteyince her şey yapılabiliyormuş.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA