Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

İran açılımı

Rusya ile yaşanan kriz, Ankara ve İstanbul'da terör örgütlerinin canlı bomba eylemleri ülke turizmini, buna bağlı olarak da sektörü dar boğaza soktu.
Genelde turizm ayı olarak nitelendirilen Nisan da durgunluk içinde geçiyor.
Yani uzun lafın kısası turizm sektörümüz kısır döngü içinde iken umutların tükenmediği ortaya koyuldu.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) öncülüğünde düzenlenen Türkiye-İran Turizm Zirvesi'nde, İranlı ve Türk turizmciler arasında 2 bin 500'e yakın ikili iş görüşmesi yapıldı. İranlı turist sayısı hedefi ise 2.5 milyon.
Türk Hava Yolları, Antalya Valiliği ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu ile turizm sektörünün desteklediği zirve kapsamında iki ülke turizmcileri arasındaki ikili iş görüşmeleri, Mardan Palace Hotel'de gerçekleştirildi.
Zirve kapsamında İran'dan 81 seyahat acentesi ve 12 gazeteci Antalya'ya geldi.
İkili iş görüşmelerinin ardından İranlı turizmciler ve gazetecilerin katılımıyla Kremlin Palace Hotel'de gala yemeği düzenlendi.
Yemeğe Antalya Valisi Muammer Türker, THY İran Şiraz Genel Müdürü Osman Kerim Avanaş, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, belediye başkanları ve bendeniz THY Antalya Bölge Müdürü olarak bendeniz ile davetliler katıldı.
İranlı turizmcilere seslenen Vali Türker, Antalya'da kültür, sanat, alışveriş, din, doğa, spor, kongre turizmi gibi akla gelen her türlü turizmin olduğunu söyledi.
Vali Türker, İran ve Türkiye'nin kadim dönemlerden beri komşuluk ilişkisini en iyi yürüten iki toplum olduklarını anlattı.
Vali Türker, iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılmasının bir diğer yolunun da turizmden geçtiğini ifade etti.
BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen de zirve ile Antalya'ya gelen İranlı turist sayısını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı.
THY İran Şiraz Genel Müdürü Osman Kerim Avanaş, en çok ülkeye uçan havayolu olan THY için İran'ın özel bir yeri olduğunu kaydetti.
Avanaş, İran'da Tahran, Tebriz, Şiraz, İsfahan, Meşet, Kermanşah ve Ahvaz olmak üzere 7 farklı noktaya haftalık 67 sefer düzenlediklerinin altını çizdi.
Avanaş, İranlı turistlerin Türkiye'ye çok daha fazla gelmelerini sağlamak için memnuniyetlerini arttırıcı ve daha sık gelmelerini sağlamak için bu tarz organizasyonların gerçekleştirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Zirvede 2 bin 500'e yakın ikili görüşmeler yapılması turizmdeki İran açılımında olumlu gelişmelin yaşanmasını sağladı.
Uzun lafın kısası, İran'dan Türkiye'ye yapılan 1.7 milyon ziyareti de 2.5 milyona katlama yolunda önemli görüşmeler bu zirveden çıkmış oldu.
THY'nin en önemli değerlerinden birinin Türkiye'nin turizm değerlerini tanıtmak olduğunu herkese bir kez daha gösterilmiş oldu.
Yani THY, Ortadoğu ile Antalya arasında bir köprü kurma düşüncesinde.
Zirvenin sonu ise çok renkli görüntülere sahne oldu. Anadolu Yıldızları'nın dans gösterisi İranlı konukları büyüledi.
Zirveye destek verenler de unutulmadı ve kuruluşların temsilcilerine Vali Türker tarafından plaket verilerek teşekkür edildi. Umarım İran açılımımız sezona ilaç gibi gelir.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA