Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Nöbette saflar sıklaşıyor

Tüm ülke nöbetteyiz. 15 Temmuz akşamından buyana Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere her gece demokrasi nöbeti tutan on binleri hayranlıkla izliyorum.
Yetmiyor gidip nöbeti devralıyorum.
Demokrasi nöbetini tutuyorum.
Partilisi-partisizi, zengini-fakiri, köylüsümemuru, işçisi-işsizi, emeklisi-esnafı, patronu, kadını-erkeği, genci-yaşlısı, dağdaki çobanı, profesörü meydanlarda… Antalyasporlusu, Beşiktaşlısı, Fenerlisi, Cimbomlusu, Trabzonsporlusu, Alanyasporlusu… Her yer rengarenk, herkes coşku dolu.
Memleketimin bütün kesimleri meydanlarda… Sabahlara kadar, kol kola, omuz omuza… Nöbetimizin her günü saflar sıklaşıyor, kalabalık ve coşku giderek artıyor.
7'den 70'e herkesin elinde Ay-Yıldızlı bayrağımız, dillerimizde hep aynı sloganlar, dualar… Aynı kararlılık, aynı duygu, vatan sevgisi ve demokrasi aşkı meydanları kaplamış durumda.
Kalkışmaya kalkan Fetöcü terör örgütü ulusal bütünlüğün çelik duvarlarına çarptı ve darmadağın oldu.
Ama milli iradeye sahip çıkanlar dimdik ayakta, yan yana omuz omuza…Her kesimden gelen demokrasi aşıkları, ülkemizin geleceğine, bütün zenginliklerine ipotek koymak, kardeşi kardeşe kırdırmak, ülkeyi bölmek parçalayıp yok etmek isteyenlere karşı koymak için meydanlarda demokrasi nöbetinde.
Vatan hainlerinin kökünü temizleninceye kadarda kimsenin meydanları terk etmeye niyetide yok.
Antalyalıların ilk günden beri demokrasinin, tankla, topla, tüfekle değil, iman dolu yürekle nasıl sahip çıkıldığını tüm dünyaya gösterdi.
Antalya Cumhuriyet Meydanı ve diğer meydanlara bakınca, ülkemin her meydanı ayrı bir Çanakkale… Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi "Geçin de görelim" Terör, kalleşliğin mizansenidir, çağ dışılığın kan kusan belasıdır.
Terör, şeytanın değişik görüntüsüdür, şeytanın insanlığa tuzağıdır.
Terörün, sağı, solu, ırkı, dili, milleti olmaz insanlığa karşıdır. İslamiyet'te de yeri yoktur.
Bunun en açık örneği aşağıda yazdığım Maide Suresi'ndeki şu bölümdür:
"Kim ki, haksız yere suçsuz bir insanı öldürürse, tüm insanları öldürmüş gibi sayılır.
Kim suçsuz tek insanın hayatını kurtarırsa tüm insanları kurtarmış gibi kabul edilir." Ülkemizin ve dünyanın esenliği, güvenliği açısından her türlü terörün kökü kazınmalı, bu konuda ödün verilmemeli. Safları sık tutmalıyız.
Bunun içinde demokrasi nöbetine devam… Ta ki, Başkomutanın "Tehlike geçti tamam" deyinceye kadar.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA