Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Biri etleri gözetliyor

Giriş Tarihi: 9.2.2013
Türkiye'de son yıllarda steak fırtınası esiyor. Steak house'ların sayısında artış yaşanırken evde steak pişiren ve mangalda steak partileri verenlerin sayısı da her geçen gün çoğalıyor. Bir dönem fazla kırmızı et tüketmeyen bizler, son yıllarda kırmızı ete düşkün hale geldik. Etiler'de açılan steak house'ların sayısı oldukça fazla. Öyle ki seçim yapmakta zorlanıyoruz. Ama bir de etini evde kendi pişirmek isteyenler var. Onlar için Rumelihisarüstü'nde yeni bir kasap açıldı. İstanbul'un kalburüstü lokantalarına ve fine dining restoranlarına da et tedarik eden Hisar Kasabı, eti evde pişirmeye hazır halde yolluyor. Hatta pişirmeyi bilmeyenler için bizzat döküm tavayla gelip pişirebiliyor. Etini orada yemek yemek isteyenler ise hemen karşısındaki Lavinya Cafe'de oturup yiyebiliyor. Cüneyt Ayyıldız ve eşi Hatice Ayyıldız tarafından açılan mekanın başında yıllarca Arjantin'de et eğitimi alan ve özellikle Piccania, rump steak gibi Güney Amerika'da tüketilen etlerle ilgili uzman olan bir usta Musa Demirbağ bulunuyor. Mekanın spesiyalleri arasında ayvalı ve elmalı kuzu but dolması, kestaneli iç pilavla gelen kuzu kapama, sebzeli beef Stroganoff gibi lezzetler var. Dilerseniz bunlar pişirilmeye hazır olarak yollanıyor. Ya da evde pişirmek istemeyenler için kasap pişirip eve servis gönderme hizmeti de veriyor. Kasabın en ilginç özelliğiyse etleri kameralardan seyredebilmeniz. Smart telefonlara indireceğiniz bir aplikasyonla kasaba bağlanabiliyor ve dört farklı kameradan etlerinizin hazırlanışını izleyebiliyorsunuz. Tel: (212) 287 27 77

***

Eğlenceye Ortaköy'den devam
Emre Ergani'nin Ortaköy'deki kulübü Blackk yıllarca İstanbul eğlence hayatına damgasını vurmuştu. Şimdiyse Blackk'in yerinde bir başka Ergani işletmesi açıldı: Case be Chiroc. Chiroc Ultra Premium votka markasının İstanbul'daki ilk şubesi bu. Markanın Londra, Dubai, ve Uzakdoğu'da da şubeleri var. Votka markası lüks yaşam tarzını yansıtıyor. Hal böyle olunca da dekorasyondan menüye şıklık ön planda oluyor. İstanbul'daki şubeye de diğer mekanlanrda kullanılan dekorasyon hakim. Mekanın müzik direktörlüğünü Fırat Tunçbaş yapıyor. Lokal house ve funky house çalıyor. Üst kat, tıpkı Blackk'te olduğu gibi VIP bölüm. Salıdan cumartesiye 23.00'te kapılarını açan mekanda yemek servisi yok. Acıkanlar dört çeşit sıcak ve soğuk kanepeyle karınlarını doyurmak durumunda kalıyor. Birçok mekan geniş kokteyl menüleri oluşturuyor. Case by Chiroc'ta da farklı aromalarda hazırlanan kokteyller var. Fiyatları da 15-30 TL arasında değişiyor. Tel: (212) 236 72 56
ARKADAŞINA GÖNDER
Biri etleri gözetliyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz