X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Mekanlar, trendler, insanlar
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Mekanlar, trendler, insanlar

  • Giriş Tarihi: 13.4.2013

Hangi ünlüler, hangi mekanları tercih ediyor? Kim ne yiyor? Baharın gelmesiyle birlikte güzelleşen semtler ve lezzetler... Merak edilenler, sokak arası tatlar, yeni yorumlar, gece hayatına yönelik tüyolar, hatırlanıp unutulanlar ve yeni keşifler...

Keşif noktası : Ortaköy Bomonti Brasserie
Çarşamba günü saat 16.00 civarı... Yer: Ortaköy meydanı... Ben böyle kalabalığı pazar günü Bebek Parkı'nda görmedim. Yabancılar, üniversite öğrencileri, en çok da kadınlar... Kafeler, kahvehaneler... Hepsi dolup taşıyor. Kitchenette, Kafe Pi Group'un Mürekkep'i, The House Cafe, hepsi dolu. Ama sahilde biraz daha ilerleyince karşınıza bir mekan çıkıyor ki, hemen oturup bira içmek istiyorsunuz. Mekanın sahibi bir dönem fiks menü uygulamalı meyhane anlayışını bizlerle tanıştıran isimlerden Göksel Sunter. Daha önce Çaydanlık ismiyle işlettiği dört katlı binayı Bomonti Brasserie adıyla ve bambaşka bir konseptle açmış. Sunter "Burada her yol biraya çıkar," diyor. Haksız da sayılmaz, sağım solum, önüm, arkam, her masada mutlaka bir tane fıçı bira içen var. İddialı masalar da ahşap, 'Biraver' ismini verdikleri fıçılardan masaya söylüyor. Bu fıçıdan yedi bardak bira çıkıyor. Fiyatı da 47 lira. "Isınmıyor mu?" diye soruyorum; içindeki biranın bir saat soğuk kalabildiğini söylüyor.
Ne zaman gitmeli?
Bomonti Brasserie 22 saat açık. İster sabah kahvaltıya gidin, ister akşamüstü bira içmeye. Kimileri yandaki Anjelique'ten çıkıp karnını doyurmaya geliyor, kimi doğum günü kutlaması için. Ama günün her saati dolu oluyor.
Kimler gidiyor?
Medya camiasından pek çok müdavimi var. Beyazıt Öztürk, Okan Bayülgen gibi isimlere de ara ara burada rastlayabilirsiniz.
Ne yemeli?
Her yol biraya çıkıyor dedik ama oldukça iddialı bir menüsü var. Yakında menüye eklenecek soğan çorbası varsa mutlaka tatmalı. Ama burada en çok hamburgerler beğeniliyor. Kurutulmuş dana etli ve mozzarella peynirli Bomonti burger'in fiyatı 23 lira. Kahvaltı tabağı ise 22.50 lira. Sabah giderseniz ızgara hellimli sucuğu da deneyin derim, fiyatı 16 lira.
Nerede oturmalı?
Dört katlı mekanın her katında ayrı manzara var. Benim favorim mutfağın da olduğu üçüncü kat. Grup olarak gidiyorsanız buradaki ufak balkona kurulabilirsiniz.
Müzikler nasıl?
Tina Turner, Michael Jackson... Burada sadece 'oldies' yani eskiler çalıyor.
Nasıl giyinmeli?
Ortaköy'desiniz; rahat olun. Topukludan uzak durun yeter. O da Arnavut kaldırımlarda yürümek zor olduğundan.

ÜNLÜ DURAĞI: Hande Ataizi hep Changa'da
Moda, sanat, yemek... Hande Ataizi'nde hepsinden var. Ama en sık nerede mi görülüyor? Sıraselviler'deki Changa'da. Ne mi yiyor? Hickory isli barbun, narlı salsa soğuk şalgam çorbası, foie gras yani tavada ördek ciğeri, Antakya çökelekli dana dil pane... Kısacası başlangıç menüsünde ne varsa seviyor. Akşamüstleriyse en çok bebek Lucca'da limonlu levrek yerken rastlayabilirsiniz. Bir de ızgara balık çok seviyor. Onun için de Bebek'teki Poseidon'a gidiyor. Balığın yanında da bir kadeh rakısı mutlaka oluyor. Bu kadar yemeğe formunu nasıl mı koruyor? Haftada dört gün spor yaparak...

GECE TARİFESİ: Masalara uykuluk geldi
Bahar geldi, hoş geldi, masalara uykuluk geldi. Fransa'da aristokratların 60 gramına 20 avro ödediği foie gras, Sütlüce'de 10 liraya satılıyor. Gece Sütlüce'de uykuluk tezgahları caddedeki yerini alıyor. Sütlüce Uykulukçusu ise 24 saat oturup karnınızı doyurabileceğiniz bir yer. Etiler'de GQ, Şamdan gibi kulüplerden çıkanlar ise soluğu Nispetiye Caddesi'ndeki Sarıhan Gusto'da alıyor. Kelle paça ya da işkembe çorbasının tadına bakıyor. Kimi de dil carpaccio ısmarlayarak fazla kaloriden kaçıyor.

SOKAK LEZZETİ: Nohutlu pilav yer misiniz?
Sokak lezzetleri denilince en iddialı semtleri Eminönü, Haliç ve Galata olarak sıralayabiliriz. "Galata'da sokak tezgahları olur mu?" demeyin, çünkü neredeyse her köşe başında bir lezzet tezgahına rastlıyorsunuz. Bunlar arasında en iddialısı Galip Dede Caddesi üzerindeki pilavcı Deniz Erkal. Erkal'ın pilavını tadanlar mevlitlerde toplu sipariş bile veriyor. İster nohutlu, ister tavuklu... Deneyin, pişman olmayacaksınız.

MERAK EDİLENLER: GQ mu Şamdan mı?
* Başlıktaki sorunun cevabı acaba ne? Belli ki GQ, Şamdan'ın müdavimlerini ele geçirememiş. Belki de büyüklüğü nedeniyle kulüp olarak tam oturmadı. Ama yemek saatinde cemiyet hayatından tanıdığımız birçok simaya burada rastlamak mümkün.
* Bebek Biber haftaya açılıyor. Poseidon'un üst katında hizmet verecek olan mekan neredeyse tamamlanmış. Lucca'nın tahtını alır mı? Üst katta olması biraz dezavantaj. Ama mekan sahipleri mutlu. "Bebek'e ne kadar mekan, o kadar sinerji," diyorlar.

İŞ ÇIKIŞI: Moda'yı yeniden keşfet
Moda'da ufak ama kendi müdavimlerini oluşturmuş, keşfedilmeyi bekleyen bir kafe var: Adı: Yer. Aslında Burak Özçivit, Halit Ergenç gibi isimler çoktan keşfetmiş bile. İçeride beş-altı, dışarıda ise yaklaşık dokuz masası var Yer'in. En çok da iş çıkış saatinde güzel oluyor. Kokteylleri epey iddialı. Ev yapımı limonatalı votkası en çok tercih edileni. Fiyatı 15 lira. Tüm kokteylleri dilerseniz sürahide de söyleyebiliyorsunuz. Onların fiyatlarıysa 60-70 lira civarında. Zencefil ve elmalı votkalı kokteyli ve karanfil, portakal ve roze şarapla hazırlanan kokteylleri de çok beğeniliyor. İçeride chill out müzikler çalıyor ve muhabbet genelde gece 01.00'e kadar uzayabiliyor.