5 günlük hava durumu
27 Nisan 2013, Cumartesi

A sınıfı sandviçler

Haberi Dinle

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

İstanbul'da ilk şubesini açan ABD'nin ünlü gurme zincir markası Dean&Deluca'nın sandviçleri, çok farklı malzemelerle özel ekmeklere hazırlanıyor

Yakın zamanda Kanyon'da ilk İstanbul şubesi açılan ABD'nin gurme zincir markası Dean&Deluca'nın, en iddialı olduğu ürünlerden biri, sandviçleri. Restoran ve mağaza konseptli tasarlanan İstanbul Dean&Deluca'da Kars peynirleri, soğuk sıkım zeytinyağı, kavılca bulguru gibi hem yerel birtakım özel ürünler hem de ithal ürünler yer alıyor. Sandviçlerine de mekanın bu özelliği yansımış. Örneğin Kars'ın Malakan peynirine de, İngilizlerin stilton adlı özel küflü peynirine de bir sandviç içinde rastlayabiliyorsunuz burada. Konseptine uygun olarak butik sandviçler yapılan mekanda ister oturup restoran bölümünde bu sandviçleri yiyebiliyor, isterseniz paket yaptırabiliyorsunuz. Dean&Deluca'nın operasyon yöneticisi Barış Molvalı, mekanda satılan tüm birinci sınıf ürünleri, kendi mutfaklarında da kullandıklarını belirtiyor. Yani buradaki sandviçler, ekmeğinden içindeki yeşilliğe kadar birinci sınıf ürünle hazırlanıyor. Uzun bir yapım süreci gerektiren ekşi mayalı ekmek dışında tüm ekmekler günlük olarak yapılıyor.

EVDE SANDVİÇ YAPARKEN EKMEKLERİ TAVADA YUMUŞATIN
Barış Molvalı, sandviçlerini anlatırken, okurlarımız için bazı sandviçlere çok yakışacak bira önerilerinde de bulundu. Örneğin çavdarlı ekmekle yapılan, içinde ekşi krema ve mevsim yeşillikleri bulunan füme somonlu sandviçe lager tipi biralar yakışıyor. Ciabata ekmeğine hazırlanan füme hindi ve brie peynirli sandviçin en iyi eşlikçisi, en ünlüsü Guinnes olan stout tipi biralar. Focaccia ekmeğine hazırlanan ve zeytin ezmesi sosuyla zenginleştirilen rozbifli ve stilton peynirli sandviçle ise ale tipi biraları öneriyor Molvalı. Bunların dışında baget ekmeğine hazırlanan ve içinde baharatlı harissa sosu bulunan tavuklu, Malakan peynirli sandviçleri de bulunuyor. Hemen belirtelim, bu sandviçlerin içindeki her ürün özel derken, boşuna demiyoruz. Örneğin kullanılan mevsim yeşillikleri bile Bodrum'dan getirtiliyormuş. Barış Molvalı, evde doğal ekmekle kendi sandviçini hazırlamayı sevenlere bir de tüyo veriyor: "Doğal ekmek, katkı maddesi kullanılmadığı için daha sert olur. Ekmeği dilimledikten sonra birkaç damla su koyduğunuz tavada ısıtırsanız, yumuşacık olur ve sandviçinizi daha kolay yenebilir ve daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Den&Deluca'nın yakında İstinyePark şubesi de açılıyor. Bu arada gurme ürün meraklıları için şunu da duyuralım: Porçini mantarı ezmesinden çikolataya, zeytinyağından şarküteriye pek çok ürünü bulunan Dean&Deluca'nın mayısta açılacak internet sitesi üzerinden, Türkiye'nin her yerinden sipariş verilebilecek. www.deandeluca.com.tr Tel: (212) 353 55 02

ANNE REÇELİ GİBİ
Damak zevkine düşkün İstanbulluların çoktan keşfettikleri bir mekan Le Pain Quotidien. Bilmeyenler için mekanın hikayesinden kısaca bahsedelim. Belçikalı şef Alain Coumont'un çocukluğu, büyükannesinin ekmek yamasını izleyerek geçer. Bu ekmek tutkusu, onun kaderini belirler. Genç bir şef olduktan sonra çalıştığı restoran için uygun ekmeği bulamayınca, kendi fırınını açmaya karar verir. Zaten 'Le Pain Quotidien' de taze, günlük ekmek anlamına geliyor. Gerçekten de mekanın organik ekmekleri, yanında en basit malzemeyle bile müthiş bir lezzete dönüşüyor.

SATIN DA ALINABİLİYOR
Bu ekmeklerin en iyi eşlikçisi ise mekanın yine organik olarak üretilmiş reçelleri. Belçika'dan gelen ve tamamen doğal meyvelerden şekersiz olarak üretilen reçeller, mekanın tüm şubelerinde, kahvaltıyla birlikte ücretsiz olarak sunuluyor. Kahvaltı masalarında, üçlü set halinde yer alıyor. Ancak anne elinden çıkmış kadar lezzetli olan bu reçelleri beğenenler, kavanozla satın da alabiliyorlar. Kavanozu 23.5 TL'ye satılıyor. Çeşitler ise şöyle: Dört meyveli, kayısı, yaban mersini, ahududu, tatlı portakal ve çilek. www.lepainquotidien.com.tr