Yeni bir restoran açıldığını duyduğumda, işletmecisinin ve mutfak şefinin kim olduğunu sorarım. İşletmeci daha önce başarılı bir mekana imza atmış, şef de iyi eğitilmiş ya da daha önce çalıştığı yerlerde iyi isim yapmışsa, o restorana giderken beklentilerim yüksektir. Genellikle de hayal kırıklığına uğramam. Geçende Taksim'deki Ceylan Intercontinental otelinin giriş katında Flamingo adlı bir restoran açıldığını duyduğumda da aynı soruyu sordum. Burayı Aliye Turagay ile Emre Şen birlikte işletiyorlarmış. Yeme-içme dünyasını izleyenler, Aliye Hanım'ı, Şişhane'de açıldığı günden itibaren başarısını sürdüren Bird'ün işletmecisi olarak tanır. Emre ise Şile'nin Ulupelit köyündeki Lavanda adlı küçük butik otelin sahibi Şen ailesinin büyük oğludur. Açıldığı günden itibaren otelin mutfağını yöneten Emre Şen'in, çoğu çevreden sağlanan ürünlerle yaptığı yemekleri çok beğenirim. Lavanda'nın mutfağı küçük gelmiş, aşçılık becerisini şehir merkezinde daha geniş çevrelere kanıtlamak istemiş olmalı, şimdi Aliye Turagay'la ortak ve Flamingo'nun mutfağını da o yönetiyor.
BAHÇESİ DE VAR
Fiyatları makul, yemekleri başarılı olsa da, müşteri otel dışında bir bağımsız restoranı tercih eder. Flamingo bu açıdan avantajlı; Ceylan'ın giriş katında ama otelden tümüyle bağımsız; ayrı bir kapısı var. Araçlarıyla gelenler otomobillerini otelin kapalı otoparkına ya da valeye bırakabiliyor. İçeride kendinizi lobiden bozma bir salonda buluyorsunuz. Solda çok büyük bir bar, sağda ise boylu boyunca bir açık mutfak yer alıyor. Bar daha şimdiden iyi iş yapıyor. Mekanın arkasında küçük bir bahçesi de var. Sekiz çeşit makarna, zengin bir pizza listesi, dört çeşit risottonun yer aldığı menüde İtalyan tarzı yemekler ağırlıkta. Aralarında dünyanın en iyi jambonu, İspanyol Pata Negra ve küflü peynirlerin kralı İngiliz Stilton'ın da bulunduğu şarküteri ve peynir çeşitleri ayrı bir büfeden servis ediliyor. Listedeki orkinos tartar, beyaz şarap soslu midye 'Moules Marinieres', kızarmış köy ekmeği üzerine manda sütünden Burrata peyniri gibi seçeneklerin yer aldığı başlangıçlar bölümünü, çorbalar ve birbirinden özgün salatalar izliyor. Ana yemekler farklı beğenilere hitap edecek spesiyalitelerden derlenmiş. Bunlar arasında Milano usulü kotlet pane, yanında dereotlu patates ve kaparili mayonez ile dilimlenmiş orkinos steak, şaraplı vişne reçeli ve çıtır patates terin ile sunulan confit Fransız ördeği budu dikkati çekiyor. Biz dört kişi menünün hemen her bölümünden değişik yemekler ısmarladık. Zengin şarap listesinden de bir şişe ithal şarabı yudumladık. Yediklerimizin hepsi vasatın çok üzerindeydi. Emre Şen kaliteli oldukları hemen damakta hissedilen malzemelerle ortaya başarılı bir menü çıkarmıştı. Yemeğin üstüne de çikolata ve karamelli tart ve yanında ahududu sorbe ile vanilyalı panna cotta'yı paylaştık. Kişi başı 120 TL hesap ödedik.
BEĞENDİKLERİM
Son zamanların en başarılı restoranlarından. İyi bir barı, yaz ayları için küçük bir bahçesi de var. Yemeklerde çok kaliteli malzemeler kullanılmış. Yediklerimizin hepsi dört dörtlüktü.
BEĞENME DİKLERİM
Lobinin bir bölümü restorana dönüştürülürken geniş cam yüzeyleri, parlak zemin ve tavanın ses kirliliği yaratacağı hesaplanmamış. Sofrada karşılıklı konuşabilmek mümkün olmuyor.
Mutfak *****
Servis ****
Ambians *** Flamingo Asker Ocağı Caddesi No. 1, Taksim Tel: (212) 232 68 68