X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Sinop'ta mantı, Datça'da levrek yenir
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Sinop'ta mantı, Datça'da levrek yenir

  • Giriş Tarihi: 6.7.2013

Kültür ve lezzet turizmini birleştirerek Türkiye'nin yedi bölgesine turlar düzenleyen GezginDamaklar Seyahat Acentası, yaz ayları için özel geziler hazırladı. İsteyen Karadeniz yaylalarında Laz böreği, isteyen Marmaris'te balık yiyebilir

Türkiye'nin yedi bölgesinde nereye giderseniz gidin, kültürünün yanı sıra zengin mutfak kültürüne hayran kalmadan dönmezsiniz. Son yıllarda da Akdeniz'den Karadeniz'e, Ege'den Doğu'ya düzenlenen seyahat etkinliklerinin içine mutlaka yemek keşifleri de dahil edilmeye başladı. Özellikle Mardin, Gaziantep, Hatay gibi illerimize sadece zengin sofra kültürünü tanımak için gidenlerin sayısı arttı.GezginDamaklar adlı seyahat acentası da yurtiçinde 'tadımlık, doyumluk, bayramlık ve gündelik', yurtdışında ise 'yakın diyarlar, yaşlı kıta, uzak diyarlar' başlıkları altında tur programları düzenliyor. Ülkemizde ve dünyada gastronomi alanında yerel lezzetlerin zenginliğini açığa çıkarmak, damak tadına duyulan ilgiye cevap vermek amacıyla kurulan GezginDamaklar, turizmde doğa ve kültür varlıkları kadar mutfak konusuna da yoğunlaşıyor. Damak tadına düşkün seyahat tutkunları, kimi zaman bir evde gözleme-ayran, kimi zaman şehrin şık restoranında lezzetli bir yemek yerken, Alaçatı, Finike, Demre'nin köy pazarlarından sebzeler, otlar satın alarak evlerine dönüyor. (www.gezgindamaklar.com)

Kuzeyden güneye sürpriz lezzetler
Suya tutunan şehir Sinop: Diyojen'in memleketi, Amazonların ana vatanı, şimdi ise Karadeniz'in Bodrum'u sayılan Sinop'a 18-21 Temmuz arasında tur düzenleniyor. Samsun'un yakın tarihimize tanıklık eden tarihi mekanları ve müzeleri ziyaret edilerek başlayan tur, Sinop Kalesi, müzeler, türbeler ve Sinop Cezaevi ziyareti, Tatlıca Çağlayanı, Ak Liman ve ünlü Hamsilos Koyu ile devam ediyor. Bu turda tadılacak lezzetler arasında ise pide çeşitleri, kazık kebabı, mısır çorbası, tavuk yahni, karalahana sarması, ev baklavası, barbunya tava, çeşitli mezeler, cevizli yoğurtlu Sinop mantısı, nokul çeşitleri, çiğ börek ve irmik helvası yer alıyor. Türkiye'nin en kuzeyinde yer alan ve uçakla gerçekleştirilen Sinop turunda, iki kişilik odada kişi başı ücreti kahvaltı ve yemekler de dahil 965 TL.
Marmaris'ten Datça'ya : Karya, Dor ve Pers gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmış Datça'dan, Mısır, Asur, İyon, Pers, Makedon, Suriye, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin izlerini taşıyan, Türkiye'nin doğal limanlarından biri olan Marmaris ve Datça Yarımadası'na lezzetli bir seyahat yapılabilir. 7-12 Ağustos arasındaki tur boyunca yöresel mezeler, tandır, çupra balığı, deniz levreği, ssayva ve incir tatlıları, çökertme kebabı, içli köfte, soğan çorbası gibi lezzetler de tadılacak. Turun iki kişilik odada kişi başı fiyatı ise kahvaltı ve yemekler de dahil 1.570 TL.
Turkuaz limanlarDa bayram : Antalya Havalimanı'ndan başlayacak tur, 7-11 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Düzlerçamı bölgesindeki Güver Uçurumu Kanyonu ve ardından ülkemizin en önemli antik kentlerinden Güllük Dağı Termessos Milli Parkı ile başlayacak tur boyunca Finike'de konaklanacak. Tur süresince görülecek yerler arasında Lymra ve Arykanda Antik Kenti, Demre, Kaş, Üçağız, Tersane Koyu, Korsan Mağarası, Kekova Adası, Demre Çayağızı Limanı, Myra Antik Kenti, Adrasan, Çıralı Olympos Antik Kenti, Phaselis Antik Kenti yer alıyor. Antalya, Finike, Demre, Kekova, Çıralı ve Adrasan'ı kapsayan turda seyahat severleri, Akdeniz mutfağının farklı lezzetleri de bekliyor. İki kişilik odada kişi başı fiyat 1.200 TL.
Karadeniz 'de dört gün: Samsun Havaalanı'nda 7 Ağustos'ta başlayacak ve dört gece, beş gün sürecek tur kapsamında Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Uzungöl, Rize ve Ayder'de bir yandan yaylalar, köyler, kültürel ve tarihi alanlar gezilirken, bir yandan da damak şenliği yaşanacak. Tadılacak lezzetler arasında ise başta pideler olmak üzere Akçaabat köftesi, Laz böreği, hamsikuşu, mıhlama, hamsili pilav, mısır ekmeği, karalahana çorbası, kaygana, kuru fasulye gibi birbirinden lezzetli Karadeniz yemekleri yer alıyor. Tüm menülerle kahvaltı ve yemekler de ücrete dahil ve iki kişilik odada kişi başı 1.650 TL.

Günübirlik İstanbul turları
İstanbul'un hanları, çarşıları: Bu turda başta Kapalıçarşı olmak üzere Osmanlı döneminden bu yana gerek İstanbul gerekse ülke ticaret hayatının nabzının attığı hanlarla çarşıların kendilerine özgü öyküleri öğrenilirken, şehir hayatına kattıkları renklerin paylaşılırken bir yandan da Sirkeci, Mısır Çarşısı, Eminönü ve Mercan'da keyifli tat molaları verilecek. Öğle yemeği ise Mısır Çarşısı'ndaki Pandeli Lokantası'nda yenecek. Fiyatı her şey dahil 145 TL.
İstan bUl tarihinin kal bi Sultansahmet: İstanbul Arkeoloji Müzesi, Ayasofya Müzesi, Hipodrom, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı'nın yanı sıra Sultanahmet'te hem keyifli hem de lezzetli mekanlarında verilecek tat molalarını da kapsayan bu turda öğle yemeği ve Topkapı Sarayı'nda da 17.00 çayı molası var. Fiyatı her şey dahil 160 TL.
Şehzade başı, Süleymaniye, Zeyrek : Osmanlı kent yapısını oluşturan en eski ev örneklerinin, Vefa'nın nostaljik sokaklarının gezileceği, Şehzadebaşı'ndaki yaşam hikayelerinin dinleneceği, İstanbul'un dördüncü tepesi üzerinde yer alan Zeyrek'in dolaşılacağı bu turda, Beşir Bahçevan Sofrası'nda öğle yemeği veeği Zeyrekhane'de 17.00 çayı ikramları var. Gezi boyunca Fatih, Zeyrek ve Vefa'da verilecek lezzet molaları da dahil olmak üzere turun fiyatı 145 TL.