X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Zeytinyağlı kuruyemişli kek (8 kişilik)
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Zeytinyağlı kuruyemişli kek (8 kişilik)

  • Giriş Tarihi: 3.8.2013

Malzemeler:
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
2 adet havuç
2 çorba kaşığı kuru üzüm
6-7 adet kuru kayısı
1 çay bardağı dövülmüş fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzerine:
Bal, file Antep fıstığı+

Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta çırpın. Zeytinyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Rendelenmiş havuç, kuru üzüm, küp doğranmış kayısı ve fındığı katıp, karıştırın. Vanilya, kabartma tozu, un ekledikten sonra tekrar karıştırıp, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Ilındıktan sonra kalıptan servis tabağına çıkarın ve üzerine bal gezdirip, file Antep fıstığı serpin. Dilimleyerek, servis yapın.

Zeytinyağlı cevizli barbunya (6 kişilik)
Malzemeler:
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 kg barbunya
Yeteri kadar su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet iri boy soğan
2 adet orta boy havuç
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz kişniş
2 adet küçük boy patates
Tuz

Barbunyanın üzerine çıkacak kadar su ekleyip, yarı yarıya yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Piyazlık doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısağı zeytinyağında bir-iki dakika kavurun. Küp doğranmış havucu ilave edip, bir-iki dakika daha kavurduktan sonra, bir kenarda az suyla açtığınız salçayı katın. Barbunya, toz şeker, kişniş, tuz ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip, pişmeye bırakın. Barbunyanın pişmesine yakın küp doğranmış patatesi katın ve yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine ceviz serpin. Ilındıktan sonra soğuması için buzdolabına koyun ve bir saat beklettikten sonra servis yapın.