Bodrum'un gözdesi

Giriş Tarihi: 17.8.2013
Bana göre tatilciler Bodrum hayranları ve Bodrum'dan uzak durmaya çalışanlar olarak ikiye ayrılır. Ben ikinci gruptanım. Bunun nedeni basit: Kazıklanmaktan hazzetmiyorum. Ama hep de Bodrum'un kazık boyutlarına ulaşan fiyatlarından payımı alıyor, mutsuz oluyorum. Geçen yaz bir düğün için Bodrum'daydım. Türkbükü'nde götürdükleri Garo's adlı balık restoranından çok mutlu ayrıldım. Geçende yine Garos'a gittim. Gördüm ki, geçen yılki izlenimlerim rastlantı değilmiş. Garo's, Türkbükü Koyu girişinde asırlık bir taş ev ve onun denize sıfır bahçesinde yer alıyor. İsim, Garo Nişan'a ait olsa da, restorana Çetin Sağıroğlu ve Melike Coşkunoğlu da ortak. Garo'nun 30 yıllık mutfak ve servis tecrübesine Melike Hanım'ın dekorasyonu eklenmiş; Çetin Bey ise idari sorumlulukları yanında, güzel müzikleriyle geceye renk katıyor.

GREK TAVERNASI GİBİ
Bir Grek tavernası atmosferini yansıtan Garo's'un menüsü oldukça sade. Antre olarak seçtiğimiz tarama, topik, somon pastırmanın yanı sıra maş fasulyesinden yapılmış meze gerçekten lezzetliydi. Somonun etrafına çemen sarılıp kurutularak yapılan pastırması dilimlendikten sonra özel bir askıda servis ediliyor. Maş fasulyesi mezesini ilk kez tattım, beğendim. Mutfakta her gün 30 çeşit lezzet hazırlanıyormuş. Ara sıcak olarak dikkatimi kalamar, ahtapot ve ciğer tava çekti. Ancak biz balığa yer bırakmak için sadece beğendili börekle yetindik. Damakta mis gibi közlenmiş patlıcan aromasını hissettiğim bu spesiyalite, yanında tatlı bir sos ile servis ediliyor.

DÖRT DÖRTLÜK TATLI
Ana yemek olarak balık yemeyenler için dana yanağı, Akdeniz usulü bonfile, Garo's çökertme, erişteli köfte, kekikli piliç ızgara gibi alternatif tatlar düşünülmüş. Biz balık tezgahından seçim yaptık. Barbunya, lagos, dülger, levrek, kolyoz ve çeşitli boylarda karidesler arasından bize önerilen, kemik üstü servis edilen spesiyal dülger ve lagos şişte karar kıldık. Dülger başyapıttı. Lagos şiş de suyu içinde tam kıvamında pişmişti. Taze defne yaprağı aroması eser halinde hissediliyordu. Bodrum pazarlarından temin edilen taptaze karışık yeşil salata, Sakarkaya'dan getirtilmiş mis gibi zeytinyağı ile servis edildi. Tatlılardan çikolata soslu parfe 'Garo's Klasik' ve kaymaklı ceviz tatlısı dört dörtlüktü. Yemeğe iyi bir beyaz şarap, tatlıya da damla sakızı likörü eşlik etti. İki kişi 270 TL ödedik ve mutlu ayrıldık. Garo's, ekim ayı sonuna kadar haftanın yedi gecesi açık.

BEĞENDİKLERİM
Aralarında Ermeni mezelerinin de bulunduğu mezeleri çok başarılı. Servis güler yüzlü ve sıcak; ambiansı da mükemmel. Şu sıralar Bodrum yöresinin en gözde mekanı diyebilirim.

BEĞENMEDİKLERİM
İçki dahil mükemmel bir yemeğe kişi başı 135 TL ödemek kimi Nevizade müdavimine fazla gelse de, Bodrum ve benzeri tatil yöreleri için adeta 'bedava!' sayılıyor. Bence her kuruşunu hak etti. Mutfak HHHHH Servis HHHHH Ambians HHHHH Garo's Menemene Mah. 83 Sok No:9 Göltürkbükü-Bodrum Tel: (252) 377 61 71
ARKADAŞINA GÖNDER
Bodrum'un gözdesi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz