X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Etiler'de yeni mekan
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Etiler'de yeni mekan

  • Giriş Tarihi: 16.11.2013

Mutfaklarımıza oldukça yeni giren bir ürün, avokado; 1970'lerde yetiştirilmeye başlandı, bugün her mevsim bulabiliyoruz. Gel gelelim hâlâ avokado kültürümüz yeterli değil. Büyük çekirdekli, Orta Amerika kökenli bu meyve bol kalorili ve yağlı. Ama içerdiği doymamış yağ asitleri kolesterolü düşürüyor, sağlıklı. Olgunken yenmeli. Parmağınızı bastırdığınızda hafifçe esnerse, olgunlaştığını anlıyorsunuz. Fazla yumuşarsa ya da çiğnerken dişe sert gelirse o güzel, kremamsı tadını alamıyorsunuz. Geçende Alkent'teki Hillside City Club içinde yeni açılan Bej Etiler adlı restoranda arkadaşımın ısmarladığı sebze tartardaki avokado yeteri kadar olgun değildi. Diğer çiğ sebzelerle birlikte renk uyumu gerçi çok hoştu ama sonuç, görüntünün yarattığı beklentiyi karşılayamıyordu. Bej Etiler, bir süredir Karaköy'de hizmet veren Bej Karaköy'ün şubesi. Daha önce burada Vox adlı bir mekan vardı. Şimdi masa düzeni, dekorasyonu eskisinin aynı kalmış. Kendimi, sanki personel ve menüsü değiştirmiş eski restorana gelmişim gibi hissettim. Biz oturur oturmaz yoğurtlu hafif bir dip ile ekmekler, ardından da menüler getirildi. Şarap listesi oldukça zengin, fiyatları da uygundu. Yerli ürünlerin yanı sıra makul fiyatlı ithal şaraplara da listede yer verilmişti.

10 ÇEŞİT PİZZA
Yemek menüsü, ekşi kremalı sebze mücver, ızgara kuşkonmaz, sebze tartar ile başlıyor, çıtır kıymalı mantı, Thai usulü somonlu ve sebzeli börek, pane ciğer, karides kokteyli ile devam ediyordu. Pizzalar bölümünde, aralarında domates sos, sucuk, zeytin, hellim peyniri ile yapılan Alaturka Pizza'nın da bulunduğu 10 çeşit pizza saydım. Salata rağbetteydi; salata yiyenlerin oranına bakılırsa, müşterilerin çoğunluğunu spor yapmaya gelenler oluşturuyordu. Listede yer alan altı makarna çeşidinin ardından 13 ana yemek saydım. Biz önden sebze mücver ile kırmızı soğan ve sirke soslu pane ciğer, ana yemek olarak da mantarlı rizotto üzerinde tarhunlu levrek ızgara ile kum midyesi, sarımsak ve maydanozlu linguine ısmarladık. Ciğer pane kızartma yağını çekmiş, fazla piştiği için de sertleşmişti. Başlangıçlar arasında yer aldığı halde porsiyonu aşırı büyüktü. Linguine de lezzet dengesinden yoksundu. Öğlen yemeğimizi bir tür muzlu milföy olan Napoleon ve karışık meyve sorbe ile noktaladık. İçki içmedik, Kahvelerin ardından kişi başı yaklaşık 85 TL hesap ödeyip ayrıldık.

EĞENDİKLERİM
Modern, ferah bir restoran. Menü Karaköy'deki ana restorandan daha farklıymış. Şarap seçenekleri zengin, fiyatları makul. Servis başarılı. Güneşli havalarda teras da çok keyifli.

BEĞENMEDİKLERİM
Yemek çeşitleri kağıt üzerinde zengin, okurken çok şey bekliyorsunuz. Ancak pişip önünüze getirildiğinde aradığınızı bulamıyorsunuz. Ayrıntılara biraz daha özen gösterilmesi gerekiyor.

Mutfak ***
Servis ****
Ambians ****
Bej Etiler Kaktüs Sk. No: 3-3 Alkent Sitesi Akatlar Tel: (212) 352 84 07