X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Anadolu yakasının en iyi restoranı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Anadolu yakasının en iyi restoranı

  • Giriş Tarihi: 23.11.2013

Üniversite şehirleri cıvıl cıvıldır. Gençler, toplandıkları kentlere hayat getirir; uygun fiyatlı, lezzetli lokantalar, kafeler açılır. Ülkemizin pek çok şehrinde birbiri ardına hizmete giren üniversiteler de buralardaki sosyal yaşamı canlandırdı. Öğrencinin harçlığı az, beklentileri çoktur.
Parasının karşılığını alamadığı yere bir daha uğramaz.
İstanbul'da gençler metropole dağıldığı için pek fark etmiyoruz ama İstanbul'un Avrupa'nın en canlı, hayat dolu şehirlerinin başında gelmesi, onların eseri.
Bir dostumun tavsiyesiyle, Anadolu yakasında, Kayışdağı Caddesi'nde yeni açılan Cabana Bistro adlı mekana gittim.
Burası Yeditepe Üniversitesi'nin ve çiçeği burnunda yüksek öğrenim kurumlarımızdan Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi kampüsünün çok yakınında.
İçeri girer girmez sıradan, ucuz öğrenci lokantalarından olmadığı fark ediliyor.
Çağdaş, iki katlı bir mekan burası. Binanın yarısı zeminden çatıya kadar çok yüksek tavanlı. Tavandan sallanan büyük modern ve tiyatro spotlarını çağrıştıran lambalarla aydınlatılıyor. Büyük bir Amerikan barı da var. Üst kat bu yüksek tavanlı bölüme bakıyor.

TAŞ FIRINDA PİZZA
Alt kattaki masamıza oturur oturmaz içinde sımsıcak küçük ekmekler bulunan bir sepet ve zeytinyağı tabağı getirildi. Ekmekler yarı mamul halde alınıp son anda tazelenen prefabrik ürünlerden değil, burada yapılmış. Şarap listesinde ithallerin yanı sıra 65 TL'den başlayan fiyatlarla hemen tüm yerli üreticilerin şaraplarına yer verilmiş; 12'si kadehle de servis ediliyor.
Yemek menüsü ilk bakışta mutfağın özelliği hakkında pek ipucu içermiyor. Başlangıçlar içinde aklımda kalan yemek, ev yapımı somon grevlax ve etli pazı sarma oldu.
Ev yapımı ekmekli sandviçler, dürümler ve salatalar bölümlerini ev yapımı makarnalar izliyor. 'Taş Fırından' başlığı altında yedi çeşit pizza 'Odun Ateşinde' bölümünde ise yedi çeşit et, tavuk ve balık ızgara yer alıyor. Tatlılardan önceki son bölüm ise 'Burgerler'. Fiyatların büyük bölümü öğrencilerin de altından kalkabileceği düzeyde.
Ben bir domates çorbası ve yanında sebzeli taglioni ile dana külbastı istedim. Arkadaşlarım ise Mozzarella caprese, kinoa ve füme somon salatası, Cabana lokum bonfile, bahçe salatası, köfte dürüm ısmarladılar.
Bir şişe de şarap açıldı. Gelen yemekler tam bir sürpriz oldu. Domates çorbası fırında çektirilerek yapılmıştı, istenirse çorbaya katmak için yanında küçük bir tabak manda sütünden Burata peyniri ile getirildi, nefisti. Renkleri farklı dolmalık biber şeritleri katılan ev yapımı makarna, ısıtılmış tabak içinde gelen yumuşacık külbastının üzerinde sunulmuştu.
Hem göze, hem damağa hitap ediyordu ve servis biçimi sayesinde son lokmasına kadar sıcaklığını korudu. Köfte dürüm ve lokum bonfile ile en az 2'şer kişi doyabilirdi. Salata ise sanki bahçeden yeni toplanmışçasına tazeydi.
Yemeği çok hoş bir müzik eşliğinde yedik. Üstüne kahvelerimizi yudumlayıp, şarap hariç kişi başına 45 TL hesap ödeyip çok mutlu ayrıldık.

Beğendiklerim

Cabana, gerek yemeklerinin lezzeti, gerekse ambiansı ve hizmet kalitesi açısından daha şimdiden Anadolu yakasının en iyi restoranlarından. Fiyatları da çok makul. Kayışdağı'na kadar gitmeye değer.

Beğenmediklerim

Kayışdağı, İstanbullular'a Ağrı Dağı kadar uzak görünür. Her ne kadar burası zaman içinde İnönü Mahallesi adı altında kocaman bir yerleşim merkezi haline gelse de, önyargı ne yazık ki hâlâ sürüyor.
Mutfak *****
Servis ****
Ambians *****

Bistro Cabana
Kayışdağı Cad. 282/1 Ataşehir Tel: (216) 577 84 84