1840'larda
Ingiliz Bedford Düsesi Anna, her gün saat beste odasına çay ve bir dilim kek istermis. Onun bu alıskanlıgı zamanla herkes tarafından benimsenmis ve bes çayı olarak günümüze kadar gelmis. Bes çayı, bir dönem happy hour partilerine kaptırdıgı tahtını geri aldı. Özellikle Pera Palace Oteli'ndeki 121 yıllık pastane Patisserie de Pera, Anouska Hempel tarafından dekore edilmesiyle yeniden gözde oldu. Içeri adım atar atmaz kendinizi 1920'lerin Paris'inde gibi hissediyorsunuz. Ögleden sonra burada bulusmak yeni trend. Hafta içi ve hafta sonu 15.00- 18.00 arası düzenlenen çaylarda yer bulunmuyor. Açık büfe ve sınırsız çayın kisi bası fiyatı 65 lira. Genelde sampanyanın da eslik ettigi Pera'daki bes çayının en keyifli tarafı canlı piyano...
EV YAPIMI BAKLAVA VE KURABİYE
Çay partisinin bir diger popüler adresi, Çıragan Kempinski'deki Gazebo Lounge. Burada oyuncuları yapımcılarla is konusurken, futbolcuları aileleriyle otururken ya da isadamlarını misafir agırlarken görmeniz mümkün. 14.00- 17.00 arasındaki çayın fiyatı 69 lira. Masaya sandviç, tatlı, kaymak ve reçel geliyor. Büfeden sıcak kanepe, meyve, çerez, ev yapımı baklava ve kurabiye alabiliyorsunuz. Sınırsız çay ve kahve seçeneklerine bir kadeh prosecco da eslik ediyor.
SON MODA HAVADİSLER...
- Bennu Gerede'nin Kartalkaya'daki Kartal Otel'in içinde açtığı barı Flame, dağcıların uğrak yeri oldu. - Etiler'deki Limonata'nın 15 metrekarelik barı pek revaçta. İş çıkışı oyuncusu, şarkıcısı, kimi arasanız burada... - Günaydın Steak House'u özellikle de genç nesil jönler pek bir seviyor. Burak Özçivit ve Kıvanç Tatlıtuğ zaten mekanın müdavimleri. Geçen hafta ise Çağatay Ulusoy karşıma çıktı. Gamze Özçelik, Murat Boz da mekanın diğer müdavimleri. - Kumbaracı Yokuşu'ndaki Civan Er'in Yeni Lokanta'sı, şehrin son bombası. Yemekler leziz, ambiyans eğlenceli... Rezervasyonsuz yer bulmaksa imkansız gibi.