X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Hoş ortam kusursuz yemek
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Hoş ortam kusursuz yemek

  • Giriş Tarihi: 3.5.2014

Hakkında çok söz edilen, trendi bir mekan yaratmanın belli başlı parametreleri vardır. Yerinin doğru seçilmesi, dekorasyonunun özelliği, açılışının iyi zamanlanması, sahiplerinin fikir önderi kesimlerden kişilerle yakın dostluğunun bulunması gibi. Şart olmamakla birlikte bunlara mutfağın ve servisin kalitesini de ekleyebilirsiniz. Bütün bu koşulların göz önünde tutulduğu yeni bir mekan açıldı Nişantaşı Atiye Sokak'ta: Nopa. Biliyorsunuz bu sokak trafikten arındırıldıktan sonra sosyal açıdan çekiciliğini yitirmekte olan Nişantaşı'na taze kan gelmişti. Burada açılan restoranlar bir anda ilgi odağı oldular. Hepsinin aynı performansı sürdürdükleri söylenemese de, Atiye Sokak mekanları hâlâ gözde. Bu açıdan Nopa doğru yerde bulunuyor. Nopa'nın sıra dışı, çok cazip bir dekoru var; bahçenin üzeri açılabilir dev bir cam tavan ile örtülmüş, üç duvarı tavana kadar bitkilerle kaplanıp bir duvar bahçeye dönüştürülmüş. Masanıza oturduğunuzda size, şehrin ortasında bir yağmur ormanındaymışsınız izlenimi bırakıyor. Önümüz bahar, havalar hızla ısınacak. Camlı tavan da açılınca, farklı ambiansa sahip, yaz kış sigara içilebilir bir restoran çıkıyor ortaya. Nopa, burayı işleten House Cafe'nin sınıf atlamış versiyonu. Kentin en prestijli semtinde yemek fiyatlarını sorgulamayan House Cafe müdavimleri için iyi bir cazibe merkezi olması bu açıdan da doğal. Önce şunu söyleyeyim, burada iki kişilik bir masa ayırtabilmek için saat 19.30'da gidip, 21'de ayrılma taahhüdü vermem gerekti. Bahçede ancak bu şartla yer bulabildim. Kısacası, Nopa daha açılır açılmaz hakkında en çok konuşulan yerlerin ilk sırasına oturmuş bile. Gelelim yemeklere. Listeyi tek tek saymanın anlamı yok; zira kağıt üzerinde herhangi bir brasserie menüsü uygulandığı görülüyor. Sadece normal bir brasserie'ye göre fiyatlar en az ikiye katlanmış. Örneğin tavada kızartılmış dil balığı 85 TL, kuru dinlendirilmiş T-Bone Steak, dana pirzola ya da antrkotun porsiyonu 120 TL. Diğer yemeklerin fiyatları bu düzeyde olmasa da, yine de mütevazı olmaktan epey uzak. Ayrıca yemekler yanında garnitür olmadan geliyor. Garnitür için "Yan Lezzetler" bölümünden fiyatları 12-19 TL olan seçeneklerden tercih yapıyorsunuz. Şimdi fiyatları bırakıp yemeklere gelelim. Biz iki kişi deniz mahsulleri çorbası, 12 saat fırınlanmış dana kaburga ile yanında ıspanak püresi, garnitür olarak seçtiğimiz kumpir ile tavada kızartılmış dil balığı ısmarladık; üstüne de çikolatalı sufle ve krep süzet yedik. Yemekler kusursuzdu. Şarap içilmedi, aperitif ve bira eşliğinde iki kişi yediğimiz yemeğe 409 TL hesap ödedik..

BEĞENDİKLERİM
Ambians dört dörtlük, yemekler kusursuz, servis çok özel. İnsan hoş bir ortamda mükemmel bir ziyafete kendini kaptırınca, sonunda gelen hesap pusulası bile ağzının tadını kaçırmıyor.

BEĞENMEDİKLERİM
Nopa küçük bir restoran değil; oldukça da kalabalık. Ama tuvaletler yetersiz. Koca restoranda kadınların iki, erkeklerin ise pisuarı da içinde tek bir tuvaleti var. Önünde kuyruk oluşuyor.

Mutfak *****
Servis *****
Ambians *****
Nopa Atiye Sok. No:5, Nişantaşı Tel: 0 (212) 327 58 68