X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER 'İyi gıda'nın yeni adresi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

'İyi gıda'nın yeni adresi

  • Giriş Tarihi: 17.5.2014

Yıllar önce sağlığa zararlı kimyasallar içerdiği için geri çevrilen ihraç sebze ve meyvelerimizle ilgili haberleri okuyuncaya kadar bütün ürünlerin sağlıklı olduğunu düşünürdüm. Giderek bilinçli tüketiciler gibi yediklerimi sorgulamaya başladım ama yine de elimde sağlıklı gıdaları ayırt edebileceğim bir kriter yoktu. Gerçi organik gıdalar imdada yetişti ama onların da sahteleri vardı. Hakikisini anlamak pek mümkün olmuyordu. Son zamanlarda 'iyi gıda' ya da 'iyi yemek' diye çevirebileceğimiz 'good food' kavramı ortaya atıldı. Ama kimyasallardan arınmış anlamına gelen organikten farklı olarak iyi gıdanın tek bir cümleyle özetlenebilecek tanımı yok. Ben, görünüşü, tadı ve kokusu iyi, taze, beslenme değeri yüksek, makul miktarda yendiğinde zararlı olmayan, geleneksel ya da modern yöntemlerle hazırlanmış, olabildiğince az işlemden geçirilmiş, az kimyasal içeren ve gereksiz katkı maddeleri bulunmayan yiyecekleri 'iyi gıda' sayıyorum. Ne yazık ki bu tür yemekleri bulabileceğimiz yer pek az. Bu nedenle Trump Tower içindeki Celal Çapa'nın yeni oluşturduğu Cadde'de Good Food by Selin adlı bir restoranın ve burada kullanılan bazı ürünlerin de satıldığı bir küçük dükkanın açıldığını öğrenince gazeteden bir arkadaşımla buraya öğle yemeğine gittik. Cadde'nin üst kat terasında, açık havada da oturulabilen, tavanı camla kaplı küçük bir mekan bu. Kapıdan girdiğinizde sağda küçük açık mutfak ve yemeklerin sergilendiği camekanlı uzun bir tezgah yer alıyor.

SOFRADA MEVSİMSEL ÜRÜNLER
Restoranın sahibi Selin Doğan hanım yemek listelerini, özenle seçtikleri tedarikçilerin mevsimsel ürünleriyle hazırladıklarını söylüyor. Tezgahta 'sağlıklı' olduğu kabul edilen ürünlerle yapılmış yemekler sıralanmış: Maş fasulyesi, buğday, kaya koruğu, karışık yeşillikler, yoğurtlu semizotu, pancar, patates, mısır, nohut, domates salataları ile ıspanak kökü, kısır, pırasa, imambayıldı gibi zeytinyağlılar. Az ötede pişirilmeye hazır ızgara et ve köfteler, taptaze levrek, çipura, somon ve küçük tekir balıkları ile bir büyük güveç kabında düğün çorbası yer alıyor. Tezgahın üzerinde el yapımı köy eriştesi, domates soslu ve somonlu dereotlu organik durum buğdayı unuyla yapılmış makarnalar görülüyor. Biz ortaya zeytinyağlı ve salatalardan oluşan bir tabak istedik. Birer kase çorba ardından ızgara somon ve köfte söyledik. Makarnaları tatmadık. Meşrubat olarak limonata ve ithal aromalı gazozlar mevcuttu. Biz salatalık-nane ile mürver meyveli gazozları denedik. Yemekler özellikle tuzsuz yapılmış oldukları halde lezzetliydi. Makarna tatmadık. Yemeğin üzerine manda sütünden yapılmış, dut kurusu ve erik marmeladı ile lezzetlendirilmiş çok az şekerli muhallebi yedik. Çaylarımızı yudumlayıp kişi başı 45 TL hesap ödedik ve memnun ayrıldık.

Beğendiklerim
Yeni bir restoran. Konsept de oldukça yeni. Buna rağmen yemekler lezzetli, çeşitler zengin. Servis de başarılı. Bu tür mekanlara ihtiyacın arttığı bir dönemde hayata geçmiş doğru bir proje.

Beğenmediklerim
Gerek tavanı camla kaplı restoran kısmında, gerekse üstü açık terasta güneşli havalarda yemek yiyebilmek mesele. Bir an önce önlem alınması gerekiyor.

Mutfak ****
Servis ****
Ambians ***
Good Food by Selin Trump Tower Cadde, Mecidiyeköy Yolu Kat 1 B6 Şişli Tel: (0542) 416 91 00