X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Özgün menü, lezzetli yemek
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Özgün menü, lezzetli yemek

  • Giriş Tarihi: 21.6.2014

Zorlu Center, üç Michelin yıldızlı şef restoranı da dahil, İstanbul'da başka yerde şubesi olmayan, özgün restoranlar açısından zengin. AVM hizmete girdiği günden beri, şık mağaza ve restoranların toplandığı Bulvar katında boş bekleyen bir mağazada kentin başarılı mekanlarından Lucca'nın farklı bir yer açacağı biliniyordu. Mevcut geniş konsept paleti içinde yeni restoranın kendine nasıl bir rol biçeceğini doğrusu merak ediyordum; nihayet Cantinery adıyla hizmete girdi. Adı konsepti hakkında ipucunu içeriyor: çağdaş bir kantin ile bistro arası bir yer burası. Kapalı kısımda mutfak, ürünlerin de teşhir edildiği servis tezgahları ve irili ufaklı masalar yer alıyor; yüksek tavanlı, ferah ve gürültülü ama sıcak bir mekan. Dışarıya atılmış masalarda sessiz sakin yemek yemek mümkün ama daha çok içerde oturulduğuna bakılırsa, kimsenin gürültüye aldırış ettiği yok. Ben hafta içi bir öğlen, bir arkadaşımla gittim. Büyük bir masayı yabancılarla paylaşmak zorunda kalmadan küçük bir masaya buyur edildik. Hemen ortaya trüf yağı ile aromalandırılmış tereyağı ve kendi yapımları nefis ekşi maya ekmekleri geldi. Yemek listesi klipsli bir sekreter notluğuna kıstırılmış A4 kağıtlara yazılmıştı. Garson, fazla kalabalık olmayan menünün çarşı, pazarda bulunan en taze ürünlere göre düzenlendiğini söyledi. Başlangıçlarda közlenmiş biber çorbası, ufalanmış Parmeggiano Reggiano Peyniri, Kars Gravyeri, yanında kraker ile söğüş füme et ya da dil, pembe domates püresi ile Burrata peyniri, dana carpaccio ve ıstakoz burger yer alıyordu. Garson bu sonuncunun iki kat blini arasında ıstakozla hazırlanmış köfte olduğunu açıklarken ağzım sulandı. Beş çeşit salatanın ardından 'makarnalar' bölümünde rezeneli somon rizotto, üç peynirli gnocchi, tuna bolognez parpadelle, trüf aromalı yaban mantarlı, füme etli ve füme somonlu kepekli pizzalar dikkati çekiyordu. Cantinery burger, ev yapımı rozbifli sandviç, füme etli, provolone kaşarlı ızgara köfte, ızgara bonfile, antrkot, yanında basmati pilavıyla karidesli bisk soslu İspir fasulyesi, taş fırında ağır pişmiş zerdeçallı balık sosuyla lagos balığı, fırında somon, file badem ile sotelenmiş Fransız fasulyesi günün ana yemeklerini oluşturmaktaydı. Garson akşam menüsünde et yemeklerinin biraz daha çok olduğunu söyledi. Ben ilk bakışta seçimimi yaptım, ıstakoz burger ve karidesli bisk soslu İspir fasulyesi ısmarladım. Arkadaşım ise zerdeçallı balık sosuyla taş fırında vakumda ağır pişmiş lagos balığı istedi. Gelen yemeklerden çok memnun kaldık. Altında ve üstünde blini krepi ile doyurucu ıstakoz köftesi beklentimin üzerindeydi. Deniz ürünlerinin kabuklarından yapılan yoğun aromalı bisk sosunun kuru fasulye ile ne kadar uyuşabileceği konusunda kuşkum vardı. Ama çok beğendim. Lagos balığı da mükemmel pişmiş, üzerindeki sosu yakışmıştı. Yemekte sadece bir bardak ithal bira içildi. Damla sakızlı cheese cake ile zencefil ve lime ile hazırlanmış nefis dondurmanın ve kahvelerin ardından kişi başı yaklaşık 100 TL hesap geldi. Yediklerimiz bu parayı hak etmişti.

BEĞENDİKLERİM
Cantinery, özgün menüsü, lezzetli yemekleri, makul fiyatlı şarap ve kokteyl seçenekleri ve nihayet hızlı servisiyle Zorlu AVM içindeki diğer mekanlardan daha farklı bir konsept sunuyor. Öneririm.

BEĞENMEDİKLERİM
Kendi adıma gürültülü yemek ortamlarında rahat etmem. Ama bu konuda benim gibilerin azınlıkta kaldığımızın da farkındayım. Cantinery'nin gürültü düzeyi düşürülse daha mutlu olurdum

Mutfak ****
Servis ****
Ambians ****
Cantinery
Zorlu Center Bulvar Katı 62, Zincirlikuyu, Şişli Tel: (212) 353 63 65