X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ege'den Akdeniz'e iftar sofraları
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Ege'den Akdeniz'e iftar sofraları

  • Giriş Tarihi: 5.7.2014

Evlerden lokantalara taşınan iftar sofralarındaki zenginlik konakları aratmıyor. Bu kez Ramazan rotamızı Ege ve Akdeniz bölgelerimize çevirdik ve yöresel lezzetlere odaklandık

DENİZLİ Denizli Konağı

Denizli'nin geleneksel lezzetlerini sunan Denizli Konağı'nın iftar menüsünde dört farklı seçenek var. İftariyelik, çorba, tepsi böreği, tavuk sote, pilav, salata, meyve, içecek menüsü 25 TL. İkinci menüde ana yemek olarak saç kavurma, orman kebabı, börekler, irmik dondurma ve mezeler var. Bu menü ise 35 TL. Tel: (0258) 262 23 43

ADANA Sheraton Hotel

Üç farklı iftar menüsü hazırlayan Sheraton Adana Otel, zengin bir soğuk başlangıç girişi yapıyor tüm menülerinde. Analı kızlı çorba ve dövme çorbasının ardından hünkar beğendi, dana kavurma, tavuk roti, levrek pane, iç pilav ile kuzu kavurma, kuzu tandır, piliç ızgara gibi oldukça zengin bir ana yemek seçeneği sunuyor. Otelde ayrıca geleneksel ev yemekleri açık büfesi bulunuyor. Tatlı büfesi de olabildiğince geniş. Kişi başı 65 TL. Tel: (0322) 237 19 00

MANİSA Gülcemal Kebap Salonu

Manisa'ya özgü geleneksel Manisa kebabının tek ve en özel yemek olduğu mekanda ana yemekle beraber içecek, salata, kadayıf veya güllaç tatlısına toplamda kişi başı 15 TL. Tel: (0236) 231 53 42 www.gulcemalkebap.com

İZMİR Hancı

Zengin iftar menüsüyle toplu yemek organizasyonuna da uygun olan Hancı Restaurant, iftariyeliklerin ardından çorba, karışık ızgara, mevsim salata, tatlı ve içecek sunuyor. İftar menüsü kişi başı 25 TL. Tel: (0232) 428 35 35

KÜTAHYA Güral Sofrası

Sekiz çeşit iftar tabağı, altı çeşit meze, salata, ezogelin çorba, tatlı, meşrubat bulunan menünün ana yemeğinde karışık ızgara sunuluyor. Kişi başı 25 TL. Tel: (0274) 225 06 06

AFYON İkbal Lokantası

Afyon'un en meşhur yerlerinden olan İkbal Lokantası'nda fiks bir iftar menüsü yok ama her gün yapılan yemekler özenli bir Ramazan menüsünü aratmıyor. Düğün veya mercimek çorbası, salata ile ekmek kadayıfı ve güllaç var. Ana yemek olarak tandır, çoban kavurma, tas kebap, patlıcan kebap, kuzu fırın, kuzu haşlamadan birini seçebilirsiniz. Yemek, kişi başı ortalama 40 TL'yi buluyor. Tel: (0272) 215 12 05

ANTALYA Tavacı Recep Usta

Zengin bir iftar tabağıyla menüsünü açan Tavacı Recep Usta, mercimek ve ezogelin çorbalarının ardından ara sıcak olarak ekşili patlıcan dolma ve içli köfte sunuyor. Ana yemekte ise seçmeli kaburga dolma, sac tava, ızgara et çeşitleri, kebap çeşitleri, tavuk ızgara var. Tatlı olarak ise irmik helvası, baklava, dondurma sunuluyor. Kişi başı 59 TL. Tel: (0242) 324 81 81

KAHRAMANMARAŞ Madoevi

İftar tabağı, ekşili çorba, Maraş tarhanası çorbası, kıskalı çorba ise başlayan menüde öne çıkan yöresellerden sömelek köfte, içli köfte ve mumbarın da bulunduğu etli ve tavuklu çeşitler, ara sıcaklar, su böreği, meyan şerbeti, gibi toplamda 200 farklı yiyecek ve içecek bulunuyor. Açık büfenin kişi başı fiyatı 40 TL. Tel: (0344) 236 14 91

HATAY Sultan Sofrası

Yoğurt aşı ve mercimek çorbasının ardından masaya iftar tabağı, oruk, börek çeşitleri, salata, meze olarak humus, abaganuş ve zahter salatası geliyor. Katıklı ve biberli ekmek ile pilav yanında ana yemek olarak Hatay'ın yöresel yemek ve kebap çeşitleri sunuluyor. Yemek sonunda meyve veya tatlı ikramı var. Kişi başı: 33 TL. Tel: (0326) 213 87 59 www.sultansofrasi.com

MERSİN Edip Usta

Mercimek çorbası ile başlayan iftarda istediğiniz kebabı sipariş edebilirsiniz. Kebapların yanında ezme, pişmiş soğan, yeşillik, pişmiş domates veriliyor. Tek porsiyon olursa 20, 1,5 porsiyon olursa 25 TL. Tel: (0324) 357 03 73