X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kusursuz yemek, gürültülü ortam
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kusursuz yemek, gürültülü ortam

  • Giriş Tarihi: 23.8.2014

Ağustos, yeme içme alanında yeniliklerin dibe vurduğu aydır İstanbul'da. Pek çok kışlık mekan eylül başına dek kapısına kilit vurur. Yeni yerler ise ağustosta son hazırlıklarını tamamlarlar. Böyle bir ortamda bu ay hizmete giren belki de tek önemli yeni mekan Beşiktaş'taki Conrad Hotel içindeki Manzara Restaurant oldu. Büyük oteller, bulundukları kentin sakinlerini, şık ve güzel manzaralı mekanlarında ağırlarlar. İstanbul'un en güzel manzaralı noktalarından birinde yer alan Conrad'ın mimarları ise otelin projesini İstanbul'u hiç görmeden çizmiş olmalılar; zira burası açıldığında bar ve restoran gibi yerlerin hiçbirinde pencere düşünülmemiş, buralar otelin en kuytu yerlerine yerleştirilmişti. Üst katlardaki kral daireleri birer masal sarayı gibiyken, otelin tek ana restoranı binanın derinliklerine gizlenmişti. Yıllar sonra binanın 14. katındaki muhteşem manzaralı bir kral dairesi Summit Bar'a dönüştürüldü ve kısa sürede ilgi odağı haline geldi. Şimdilerde Conrad tepeden tırnağa elden geçiyor. Değişimin ilk gözle görülür sonucu, asma kattaki yepyeni restoran. En önemli özelliği cephesinin boylu boyunca camla kaplı oluşu. Bu sayede yemek yerken, Marmara ve İstanbul'un tarihi yarımadası önünüzde uzanıyor. İşlevsellik ön planda tutulup, sıcak, insanın ruhunu okşayan bir mekan oluşturma ihtiyacı hissedilmemiş, aydınlık, kolay temizlenir parlak yüzeyleri olan, çok geniş bir yer planlanmış. Az sonra menülerle birlikte ortaya kaliteli sızma zeytinyağı ve otelin kendi yapımı birbirinden lezzetli ekmek çeşitleri getirildi. Menü özgün ve hafif spesiyalitelerden oluşmuş. İstanbullu bir Rum ailenin çocuğu, Yunanistan'da öğrenim gördükten sonra yeniden İstanbul'a dönen şef Alexis Atlamazoğlu restoranın menüsüne Ege mutfağının damgasını vurmuş. Türk usulü Erzincan tulumu ve közlenmiş patlıcanlısından sucuk ve pastırmalısına dek pideler, Margarita'dan başlayıp deniz mahsullü calzone ile biten pizzalar, Napoli usulü domates soslu spagettiden ıstakozlu rizotto'ya dek çeşitler, menünün zenginliğini yansıtıyor. Vejetaryenler için yemekler de var. Satır kıyması burgerler ve olta levreği, Karadeniz kalkanı ve kuru ortamda olgunlaştırılmış etlerin de yer aldığı ızgara çeşitlerini birbirinden cazip güveçte pişmiş yemekler izliyor. Biz hafif başlangıçların ardından ana yemek olarak kinoa salatası üzerinde marine edilmiş tavuk şiş; adaçaylı polenta, süzme yoğurt ile sunulan dana yanaklı stifado; buğday rizottosu, hellim peyniri ile servis edilen kısık ateşte pişmiş kuzu incik ve Ege usulü ızgara ahtapot ısmarladık. Yemekler kusursuzdu. Özellikle dana yanaklı stifado bir başyapıttı. Tatlılar yemekler kadar başarılı olmasa da, özellikle çok kaliteli bir çikolata ile yapılmış katışıksız sorbe, damakta iyi bir son tat anısı bıraktı. Şarap dahil bu güzel yemeğe kişi başı 100 TL civarında hesap ödeyip mutlu ayrıldık.

BEĞENDİKLERİM
Beşiktaş şık bir restoran kazanmış. Ege'nin iki yakasının ortak mutfağından lezzetli yemekleri iyi bir servis ekibi sunuyor. Fiyatlar benzer restoranlara göre daha makul.

BEĞENMEDİKLERİM
Bir restorandan çok geniş bir otel lobisi atmosferinde. Çok aydınlatılmış, ses yankılanmasını önlemek kimsenin aklına gelmemiş. Tek süsü, nefis İstanbul manzarası.

Mutfak ****
Servis ****
Ambians ***

Manzara Restaurant
Conrad İstanbul, Saray Cd. No 5, Beşiktaş Tel: 0212 310 25 25