X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kahveli parti modası
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kahveli parti modası

  • Giriş Tarihi: 5.3.2016
Kahveli parti modası
Kahveli parti modası

Artık şehirde pazar günleri yeni bir eğlence anlayışı var. Dans etmekten, sosyalleşmekten ve yeni tatlar denemekten hoşlanan kahve meraklıları öğleden sonra yapılan kahve partilerinde buluşuyor

Partilemeye hazır mısınız? Üstelik öğleden sonra, bangır bangır müzik eşliğinde... Hem sosyalleşip hem de dans edebileceğiniz bir partiden bahsediyorum... Yok yok happy hour partileri değil söz konusu olan. Üçüncü dalga kahve partileri... Çok yazıldı çizildi ama bir kez de şu üçüncü nesil ya da üçüncü dalga olarak nitelendirilen kahve nedir ben açıklayayım. Birinci dalga 1900'lü yıllara denk geliyor. Yani kahve makinalarının evlere girmesine. Ardından ikinci dalga kahve dönemi başlıyor. Bu da espressonun, lattenin zincir kafelere kadar sıçraması ve herkesin lugatında yer almasına denk geliyor. Üçüncü dalgada ise kahveye tıpkı şaraba verilen önem veriliyor. Çekirdeği nereden, kavrulma derecesi ne? Tüm bu detaylar ön plana çıkıyor. Farklı kavurma teknikleri, demleme yöntemleriyle kahve gurme bir içecek halini alıyor. Peki bira partisi, şarap, viski, şampanya ya da çay partisi olur da kahve partisi olmaz mı? Elbette olur hem de oldukça eğlenceli ve hareketli olur. Amerika'dan dünyaya yayılan kahve partileri geçen yıl ufak ufak İstanbul'da da yapılmaya başlandı. Bean Beat Bite etkinlik serisi olarak gerçekleşen kahve partileri bir mimarlık ve kent kültürü markası olan Now. ve online müzik dergisi Rave Mag'ın ortak projesi olarak şehri dolaşıyor. İlki geçtiğimiz yıl Gümüşsuyu'ndaki Twins Coffee Roasters'da gerçekleşmişti. Şimdi her pazar bir başka üçüncü dalga kahve dükkanına sıçrıyor. Peki ama neler mi oluyor kahve partilerinde? Elbette müzik ve dans... Çoğu kez kalabalık sokağa kadar taşıyor. Her etkinlikte farklı bir DJ çalıyor. Saat 15.00'te başlıyor ve 18.00'e kadar yüksek tempoda devam ediyor.

KİMLER GELİYOR?


Eğlenmek, sosyalleşmek isteyen herkes... Türkiye'de yaşayan yabancılar da etkinliğe büyük ilgi gösteriyor. Hem pazar günleri brunch muhabbetinden ya da rakı- balık yapmaktan sıkıldıysanız işte size farklı bir alternatif. Bu arada kahve partilerinde alkol servis edilmediğini de söyleyeyim. Ama farklı kavrulmuş, dünyanın farklı yerlerinden gelen lezzetli kahveleri deneyebilirsiniz. Etkinlik her pazar farklı bir üçüncü dalga kahve dükkanında gerçekleşiyor ve bugüne kadar 30'un üzerinde etkinlik gerçekleşti. İstanbul'da; Kronotrop, Mambocino, Twins, Gravite, Walter's, Brew Lab, MOC, Old Java gibi kentte kendisine yer edinmiş kahve dükkanlarında gerçekleşen Bean Beat Bite'ın Mart ayı takvimi kısmi olarak şu şekilde: 6 Mart Old Java, Galata, 13 Mart Brew Lab, Galatasaray.

200 KİŞİ KAHVE İÇİP EĞLENİYOR


Etkinliklerin duyuruları haftalık olarak Facebook ve Instagram hesapları üzerinden yapılıyor. Her etkinlikte ortalama 150-200 kişi arası bir katılım olan Bean Beat Bite etkinliklerinin sıkı bir de takipçi kitlesi var. Her hafta etkinliğin nerede olacağını merakla bekleyip "Bu hafta nerde yapıyorsunuz?" diye mesajlar atanlar oluyormuş. İnsanlar için cazip yanı; her hafta farklı bir kahveci keşfetmek, daha önce dinlemediği bir DJ veya müzisyenin çaldığı yeni bir müziği keşfetmek, yeni insanlarla tanışmak veya uzun süredir görmediği tanıdıklarıyla karşılaşmak denebilir. Bu durum da katılımın her hafta iyi bir seviyede olmasını sağlıyor. Bu arada etkinliğe katılım ücreti yok. Sadece yiyip içtiğinizi ödüyorsunuz.

ŞEHİRDEN HAVADİSLER

Şehir Karaköy'e kadar genişliyor, yeni açılan mekanlar kısa sürede 'in' oluyor ama Bebek klasiği Lucca tahtından ödün vermiyor. Üstelik menüsüne yepyeni lezzetler eklemiş. Karides tempura, kinoalı keçi peynirli salata, biftek salata, yeni suşi roller... Yeni menü kısa sürede çok sevildi bile. Ama mekana gitmişken bir vazgeçilmez olan ördekli papardelleyi mutlaka deneyin. Zira şehirde daha iyisini yapana rastlamadım.

Nişantaşı Cento Per Cento konsept değiştirdi. Menüsü baştan aşağı yenilenmiş ve herkese hitap eden lezzetler menüye konmuş. Üstelik fiyatlar da oldukça makul. Ispanaklı çıtır mantı başarılı. Bu arada mekanın alt katına Abdi Bar açılmış. Yemeğinizi yedikten sonra alt kata geçip sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenebilirsiniz. Cento Per Cento'nun bu atağı oldukça işe yaramış görünüyor. Hem yemek yemek hem de eğlenmek için iyi bir alternatif olmuş.

Arnavutköy'deki Any ilk açıldığında "Balıkçılar arasında kafe tutmaz" yorumu yapmıştı herkes. Şimdiyse semt kafeler diyarına dönüştü. Any'nin başarısında sahibi Hülya Yazdıç'ın katkısı göz ardı edilemez. Şu sıralar Any'e gittiğinizde klasik menünün dışında bir de Antep lezzetleri tadabilirsiniz. Zira Refika Birgül mekana özel bir set menü hazırlamış. Bu ayın konsepti Antep ama ileride Ege gibi farklı yöre mutfakları da olacakmış. 75 TL'lik menü oldukça doyurucu. Çıtır lahmacunla, içli köfteyle başlıyor fıstıklı katmerle bitiyor.