Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DENİZ AHMET KÖSE

Başrolde enginar var

Geçtiğimiz hafta eminim hepimizin sosyal medya hesapları Alaçatı Ot Festivalinden yapılan paylaşımlarla doldu taştı. Ancak itiraf etmeliyim otlardan çok enginarı gördük bu karelerde! Sezonun en taze ve en faydalı sebzesine yakışacak nitelikteki tek karşılama da, ot festivalinde başköşeyi kapmak olurdu! Şimdiyse sıra mutfaklarımızda başköşeyi kapmasında... Semt pazarlarından, market raflarına kadar her yerde kolayca bulabileceğiniz bu doğa harikası sebzeyi, damak tadınıza uyacak farklı birçok şekilde değerlendirebilmeniz için birkaç ipucu.

Izgara sakız enginar salatası
Malzemeler: 2 adet enginar, 30 ml zeytinyağı, tuz, karabiber Salata malzemeleri: Karışık yeşillik, rende parmesan, 1/4 lime suyu, 1/4 portakal suyu, 1/4 limon suyu, 3 kaşık zeytinyağı, 1 çay kaşığı Trüf yağı, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Yapılışı: Izgarayı yakın veya ızgara tavasını iyice ısıtın. Enginarlarınızı ayıklayıp ikiye bölün. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve enginarlarınız yumuşayıncaya kadar pişirin. Salata sosu için lime, limon ve portakal sularınız ile zeytinyağı ve trüf yağını karıştırın. En son tüm malzemeleri sosla karıştırıp tabaklayın ve üzerine çok az nar ekşisi ve rende parmesan ekleyerek servis edin.

Fırında Enginar
Japonya ve Çin'de çok yaygın olarak tüketilen enginarın bu şeklini mutlaka denemenizi öneririm. Malzemeler: 3 adet enginar, zeytinyağı, tuz, karabiber Yapılışı: Taze enginarın üzerine zeytinyağı tuz ve karabiber döküp, alüminyum folyo ile sardıktan sonra 175 derece fırında 1,5 saat boyunca (enginar yumuşayana kadar) pişirin. Daha sonra yapraklarını ayıklayıp, enginar üzerine zeytinyağı ve limon ekleyerek tüketin.

Enginar Fava
Malzemeler: 3 bütün taze enginar, 1 diş sarımsak, 3-4 dal dereotu, yarım limon suyu, 15 ml zeytinyağı, tuz, karabiber Yapılışı: Enginarları tencereye alın, üzerine gelecek kadar su koyun, suyunu çekene kadar haşlayın. Haşlanan enginarlar ile tüm diğer malzemeleri mutfak robotuna koyup pürüzsüz olana kadar çekin. 1 saat dolapta dinlendirin ve soğuk servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA