Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DENİZ AHMET KÖSE

En sağlıklı öğle yemeği

Taptaze, lezzetli ve bir o kadar da doyurucu... Sezonun en taze sebzelerini kullanarak hazırlayacağınız makarna salatanız ofis çalışanları için mükemmel ve sağlıklı bir öğle yemeği seçeneği olabilir

Sizlerden gelen mailler de tariflerin uğraştırıcı olabildiği veya çok zaman aldığı ile alakalı yorumlar alıyorum. Haklı olabilirsiniz ancak unutmayınız ki emeksiz yemek olmaz demiş atalarımız. Kaldı ki, sonucu gördüğünüzde de hem siz hem de konuklarınız emeğinize değdiğini düşünüyordur. Yani şikâyet etmek yok! Dumanı üzerinde tüten lezzetlere ulaşmak için harcanacak her dakika oldukça değerli. Bu hafta sizleri kırmak istemedim ve maksimum 15 dakikada hazırlayabileceğiniz, içinde mayonez ve benzeri soslar olmayan sadece zeytinyağı, limon, tuz ve karabiber ile tatlandırılmış bir makarna salatası paylaşmak istedim. Bu tarif hem çok pratik hem lezzetli hem de sağlıklı. Tarife ekleyeceğiniz sebzeleri kendi damak tadınıza göre seçebilirsiniz. Domates, salatalık hatta birkaç adet ceviz ve bir parça da keçi peyniri, bu salatayı bir lezzet bombasına çevirmek için yeterli olacak. Daha fazla ilham almak istiyorsanız, semt pazarlarının veya manavınızın yolunu tutup canınız ne çekiyorsa alıp, tazecik sebzelerle salatanızı lezzetlendirin.

Sebzeli makarna salatası

2 adet orta boy dolmalık kabak
150 gr pişmiş bezelye
100 gr Fransız fasulyesi
Birkaç adet kuşkonmaz
400 gr pişmiş bukle, dirsek veya cavatappi çeşit makarna
150 gr taze körpe ıspanak, çiğ bir şekilde makarna ile karışacak
Birkaç yaprak taze nane ince doğranmış
Birkaç yaprak dereotu ince doğranmış

Salata sosu için:
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu
200 ml zeytinyağı
2 gram tuz
5 gram şeker
Taze karabiber
1 yemek kaşığı su
4 yaprak fesleğen, ince doğranmış

Yapılışı:
Öncelikle, kabak dışındaki sebzelerimizi hafifçe pişirmek üzere tencereye su ve bol miktarda tuz atınız. (Ben 1 lt. su için ortalama 12 gr tuz kullanıyorum. Ancak korkmayın bu tuzun sadece küçük bir miktarı sebzelerimize geçecek ve hem renklerinin yemyeşil kalmasını sağlarken hem de onları daha lezzetli hale getirecek) Suyumuz hazır olur olmaz sırası ile bezelye ve ayıklanmış kuşkonmazlarımızı pişene kadar kaynayan suda bekletip sonrasında hemen buzlu su ile şoklayarak pişirme işlemini sonlandırın. Kabaklarınızı boyuna ince dilimler çıkaracak şekilde kesip, tuz karabiber ve zeytinyağı ile tatlandırdıktan sonra varsa ızgara tavanızı kullanarak yoksa herhangi bir teflon tavada tek yüzünü 1 dakika pişecek şekilde tavada tutun ve hemen alın. Bu işlemi kabakların hepsi pişene kadar tekrarlayın. Makarnanızı haşlayıp süzdükten sonra bir miktar zeytinyağı ile karıştırıp soğumaya bırakın. Sosunuzu hazırlamak için ise, fesleğen ve limon kabuğu rendesi dışındaki tüm malzemeleri bir kaseye koyup el blendırı ile homojen bir sos elde edene kadar çırpın ve sonrasında kalan malzemeleri sosa ekleyin. Artık tüm malzemeleri karıştırıp salatanızı afiyetle tüketebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA