Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DENİZ AHMET KÖSE

Ekmek domatesle buluştuğunda...

Yaz akşamlarında konuklarınız için lezzetli, hafif ve doyurucu bir yemek hazırlamak istiyorsanız aklınızda 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bruchetta da bulunsun

Domatesle hazırlanabilecek bir sürü güzel lezzet olduğu konusunda sanırım sizler de benimle aynı fikirdesinizdir. Hepsini birbirinden ayırmak da zorlansam da, içlerinden biri benim için daha özel bir yere sahip. Hem 10 dakika kadar kısa bir sürede hazırlanıyor olması, hem mükemmel lezzet kombinasyonu hem de rengarenk ve canlı renkleri ile bir İtalyan klasiği olan bruschetta bu haftaki konuğum... İtalyanların antipastileri yani meze veya başlangıç tabakları bizdekilerden çok farklı... Her şeyden önce genelde pratik ve kolayca hazırlanabilecek tariflere sahipler. Birkaç malzeme ile oldu bittiye gelecekmiş hissi yaratsalar da, tarifin tadına bakınca farklı bir hal alıyor. Tıpkı bu hafta paylaşacağım basit domates bruschetta gibi... Özellikle yazlık evlerinde mutfakta çok fazla zaman harcamak istemeyenler veya benim gibi en güzel mevsiminde sofralarında mümkün olduğu kadar çok domatesi konuk etmek isteyenler için biçilmiş kaftan bu tarif. Damak tadınıza göre mozerella, beyaz peynir veya herhangi başka bir peynir ile de tamamlayabileceğiniz bruschetta, balzamik sirke ile de oldukça güzel bir uyum içinde oluyor.

Sadece Domates mi?
Dolabınızda var olan malzemeler ile de farklı lezzet kombinasyonları yaratıp, kendi damak tadınıza göre birbirinden lezzetli bruschettalar oluşturabilirsiniz. Benim en sevdiklerim arasında dereotlu krem peynir ve kapari ile servis edilen füme somonlu bruschetta ve ızgara sebze ve balzamik ile servis edilen kurutulmuş etli olan var. Sizler de sunacağınız misafirlerinizin veya ev ahalisinin damak tadını göz önünde bulundurarak onlar için birbirinden özel bruschettalar hazırlayabilirsiniz. Hem de oldukça kısa sürede!

Domatesli bruchetta tarifi

Malzemeler:
150 gr kırmızı çeri domates
150 gr sarı çeri domates
150 gr mor çeri domates
150 ml zeytinyağı
1 orta boy kırmızı soğan ince yemeklik doğranacak
25 gr fesleğen yaprakları
Tuz
Karabiber
2 baguette ekmek (istediğiniz herhangi başka bir ekmekle de değiştirebilirsiniz)
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak

Yapılışı:
Ekmeklerinizi kızartın. (fırında veya ekmek kızartma makinasında bu işlemi yapabilirsiniz) Domatesleri ince halkalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağı, domates, tuz, karabiber, soğan ve fesleğenlerinizi karıştırın. Kızaran ekmekler üzerine 2 diş sarımsak ve 50 ml zeytinyağını karıştırıp fırça yardımı ile lezzetlendirin. Ekmeklerin üzerine domateslerinizi koyup servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA