Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

İnsanoğlu kadındır!

Buyrun size uzun uzadıya okumadan satabileceğiniz afili laflar. Instagramlık, yuvarlak içine almalık, patlangaçlık:
Erkek erkektir ama insanoğlu kadındır (Chesterton).
Tanrı erkeği yarattı ve sonra, bundan daha iyisini de yapabilirim diye düşündü, kadını yarattı (Adela Rogers St. John).
Kadınlar yüzyıllardır, erkeğin aslının iki katı görünmesine yarayan birer mercek işlevi görmüşlerdir (Virginia Woolf). Ne zaman bir paspastan ya da bir fahişeden farkım olduğunu belirten sözler sarf etsem, bana feminist diyorlar (Rebecca West).
Bir koca yalnızca bir erkektir. Oysa evli bir kadın hem bir erkek, hem bir baba, hem bir anne ve hem de bir kadındır (Balzac).
Her salak erkeğin arkasında büyük bir kadın vardır (John Lennon).
Erkek altmışında olgunlaşır, kadın on beşinde (James Stephens). Politikada bu kadar az kadın olmasının nedeni, iki yüze birden makyaj yapmanın güçlüğünden kaynaklanıyor (Maureen Murphy).
Evlilik, geleneksel olarak kadınlara sunulmuş tek gelecektir. Birçok kadın ya evlidir, ya bir zamanlar evlilik geçirmiştir, ya evlenmeyi planlıyordur, ya da evli olmadığı için acı çekiyordur (Simone de Beauvoir). Kadın hayattır; erkekse hayatın hizmetkârı (Joseph Campbell).
Erkeğin bütün akıl yürütmeleri kadının tek bir duygusuna ağır basamaz (Voltaire). Erkeklerin, çocuk doğurmaları gerekseydi ne kadar korkakça davranacaklarını bir düşünün.
Kadınlar tamamıyla üstün bir cinstir (Bernard Shaw).
Dünyayı sallasan, erkek düşer kadın kalır. Tanrı insan denen hayvanın dişisine bahşettiği hayata tutunma kabiliyetini ne yazık ki erkeğine çok görmüştür (Aleks Valanidze).
Kadınlar ve filler hiçbir zaman unutmaz (Dorothy Parker).
Politika dünyasında eğer bir şeyin söylenmesini istiyorsanız, bunu bir erkekten isteyin. Bir şeyin yapılmasını istiyorsanız, bunu bir kadından isteyin (Margaret Thatcher).
Erkeklik harika bir şey; gerçekliğin tümüyle reddedilmesine dayanıyor (Erica Jong).
Bir erkeğin yarısı kadar başarılı addedilmek için, bir kadının bir erkeğin yaptığının iki mislini yapması gerekiyor. Neyse ki, bu o kadar zor bir şey değil (Charlotte Whitton). Bir kadının tahmin ettiği şey, erkeğin emin olduğu şeyden daha doğrudur (Rudyard Kipling).

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA