Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Kimi kara kuşak sahibi, kimi buz hokeyci

Otomotive yön veren CEO'ların ilginç tutkuları

Otomotiv sektöründeki tepe yöneticilerin hayatları hiç kolay değil. Sorumlulukları büyük. Yoğun rekabetin yaşandığı sektörde, markayı öne çıkarabilmek için 7 gün 24 saat çalışıyorlar. Evlerinden, ailelerinden uzak bir hayat yaşıyorlar. Hayatları ya ofiste toplantıda ya da dünyanın dört bir tarafındaki fabrikaları ziyarette geçiyor. Şaka değil aralarında uçakta yaşayanlar bile var. Bu kadar yoğunluk arasında hobilerine vakit ayırabilen CEO var mı, emin değilim. Ama CEO konumuna gelmeden çok önce onların da birer tutkuları vardı. Normal insanlar gibi iş dışında hobileriyle ilgileniyorlardı. Bu hafta sayfayı ilginç hobileri olan CEO'lara ayırdık.

HAYALİ OLİMPİYATLARA KATILMAKTI


Japon otomotiv devi Toyota Motor Corporation'ın Başkanı Akio Toyoda'nın en büyük tutkusu buz hokeyi ve motorsporları. Üniversitede hayali Japon Hokey Milli Takımı'yla olimpiyatlarda yarışmak olan Toyoda, bunu başaramadı. Ama Toyota'nın başına geçtikten sonra motorsporlarına vakit ayırabiliyor. Toyota ve Lexus'un spor otomobillerini bizzat test eden Toyoda, en son Almanya'daki Nürburgring pistinde 24 saat yarışlarına katıldı.

KARA KUŞAK TEKVANDOCU


Otomotiv dünyasına yön veren isimlerden William Clay Bill Ford'un hobileri arasında tekvando ve hokey bulunuyor. Tekvandoda kara kuşak sahibi olan Ford, şirketin hokey takımında da oynadı. 1957 doğumlu Ford, Princeton Üniversitesi'nden mezun oldu. 1979'da Ford Motor bünyesinde çalışmaya başladı. Ürün geliştirme, finans, pazarlama, satış bölümlerinde orta düzey yönetici olarak görev yaptı. 1987'de Ford İsviçre'de direktör olarak çalıştı. 1999 yılında Ford Motor Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

TOUR DE FRANCE'DA BİSİKLET SÜRDÜ


Annetta Winkler, erkek egemen otomotiv sektöründeki az sayıdaki kadın yöneticilerden... Alman otomotiv devi Daimler bünyesindeki Smart'ın CEO'su Winkler'in en büyük tutkusu bisiklete binmek. Winkler, Fransa Bisiklet Turu'nun (Tour de France) yapıldığı rotada dört kez bisiklete binmiş.

FERRARI İLE PİSTTE GAZLIYOR


Fiat Chrysler Automobiles CEO'su Sergio Marchionne, yaşam tarzıyla dikkat çekiyor. Avrupa-ABD arasında mekik dokuyan Marchionne, tam bir işkolik. Tatil yapmayan, yılbaşı akşamı bile çalışan Marchionne, stresini uçakta iskambil oynayarak ya da Ferrari ile pistte gazlayarak atıyor. Marchionne, hobilerine ise emeklilik sonrasında vakit ayırmayı planlıyor. Felsefe bölümü mezunu Marchionne, emekliliğinde deneysel fizikle uğraşacak.

BUGÜNE KADAR ÜRETİLMİŞ EN HIZLI BENTLEY

Bentley, Continental GT Speed Breitling Jet Team Serisi ile birlikte lüks ve performansın birleşimini farklı bir boyuta taşıyor. Bu özel seri, her biri Breitling Jet ekibine ait uçaklardan ilham alan sadece yedi otomobilden oluşuyor. Doğruluk, hız ve çeviklik özellikleriyle tanınan Breitling Jet Team, ABD ve Kanada'da bu efsanevi tasarımları izleyiciyle buluşturan bir turneye çıkıyor. Bu görkemli etkinlik nedeniyle Bentley'in Mulliner bölümü de Continental GT Speed'i, Breitling Jets'in farklı tasarımını yüksek kişiselleştirme ve olağanüstü hızla birleştirecek şekilde yeniden tasarladı. Tasarlanan bu otomobillerin dış yüzeyinde, Hallmark ve Onyx'in etkileyici çift tonlu parçalı yapısı ile Pantone of Breitling'in benzersiz sarısıyla aynı ton kullanıldı. Böylece L-39 Albators Jets'in kendine has görünümü bu otomobile yansıtıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA