Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Arazi olmayı sevdik

Hem iş hem hobi aracı olarak kullanılan pikaplara duyulan ilgi her geçen gün artıyor. Dört tekerden çekiş özellikleriyle, arazi yeteneğine sahip pikaplar, son yıllarda lüks ve konfor donanımlarıyla da dikkat çekiyor

Özellikle Amerika ve Asya pazarlarında büyük ilgi gören pikaplar, Türkiye'de de seviliyor. Hem iş hem hobi aracı olarak, çok yönlü kullanım olanağına sahip olması pikaplara olan ilgiyi artırıyor. Lüks ve konfor özellikleriyle her geçen gün daha fazla binek otomobillere benzemesi ise en büyük artısı... Genelde erkekler tarafından tercih edilen bu araçlar, binek otomobilleri aratmayan sürüş karakteriyle kadınların da ilgisi çekmeyi başardı. Türkiye'de yaklaşık 15 bin adet satan pikapların, yenilenen modeller ve pazara yeni girecek markalarla kısa sürede 30 bin adetlere çıkacağı öngörülüyor. Pazarın büyük oyuncuları Mitsubishi L200 ve Toyota Hilux yenilendi ve satışa sunuldu. Yenilenen Nissan Navara 2016'da yola çıkacak. Daha önce bu segmentte olmayan Mercedes-Benz, Fiat ve Renault'nun pikap modelleri ise gün sayıyor. Böylece pikap pazarı önümüzdeki yıllarda büyük bir rekabete sahne olacak.

HILUX YENİLENDİ

Pikap segmentinde adını 'efsaneler' arasına yazdıran ve 16 milyon adetle bugüne kadar Toyota'nın Corolla'dan sonra en çok sattığı model olan Hilux yenilendi. İlk kez 1968'de satışa sunulan Hilux'un 8'inci nesli motor konfor özellikleri, offroad yetenekleri ve motor seçenekleriyle dikkat çekiyor. Yeni Hilux, iki motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Yeni 2.4 D-4D dizel motor 150 bg güç/400 Nm tork üretirken, 2.8 D-4D dizel motor ise 177 bg güç/450 Nm tork güç üretiyor. 2.4 D-4D motora sahip Hilux, 6 ileri manuel şanzıman ile sunulurken, yeni 2.8 D-4D ise dört tekerlekten çekiş ve yeni 6 ileri Süper ECT (Elektronik kontrollü şanzıman) otomatik vites kutusuyla donatıldı. Ayrıca tüm Hilux modellerinde, ECO ve POWER olmak üzere iki farklı sürüş modu var.

YÜZDE 20 YAKIT TASARRUFU

Yenilenen Mitsubishi L200, Storm, Tornado ve Blizzard olmak üzere 3 farklı donanım ve 5 farklı versiyonuyla satışa sunuldu. 5'inci nesil L200'ün yeni motoru yüzde 20'ye varan yakıt tasarrufu ve yüzde 17 daha az karbon salımına sahip. Genişleyen iç kabin, yenilenen koltuklar, anahtarsız çalıştırma sistemi, direksiyonda vites kulakçıkları, çift bölgeli dijital klima ve bixenon farlar, L200'ün konforunu artırıyor. Pajero'dan geliştirilen yeni 4 sürüş modlu 4x4 Super Select sistemi ise L200'ün off-road yeteneğini ortaya koyuyor.

NISSAN 2016'DA YOLDA

Yeni Nissan Navara NP300, geniş yükleme alanı dikkat çekiyor. Yenilenen modelde 2.3 lt dCi motorun 158 ve 187 beygir gücündeki iki versiyonu kullanılmış. Motorun yakıt tüketimi eski versiyona göre yüzde 24 azalmış.

RENAULT VE FİAT GÜN SAYIYOR
Renault, Alaskan ile lüks pikap pazarına girmeye hazırlanıyor. Alaskan'ın 2016'da satışa sunulması planlanıyor. Renault'nun pikapı, Nissan Navara ile ortak platformu kullanıyor. Fiat'ın Fullback adı verilen pikap modeli de 2016'da satışa sunulacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA