Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Milyarderlerin lüks oto tercihi

Milyarderlerin lüks otomobil tercihi Bentley ve Rolls-Royce'un rekor satışlara imza atmasını sağladı. Rolls-Royce 3 bin 785 adetle 112 yıllık tarihinin en yüksek ikinci satışını gerçekleştirdi. Bentley 10 binden fazla araç sattığı üst üste üçüncü yılı tamamladı

Süper lüks otomobil değince akla gelen markaların başında geliyorlar. Zenginliğin, aristokrasinin simgesi olarak gösteriliyorlar.
Mega milyonerlerin tercihi bu markalar Bentley ve Rolls-Royce...
2015, küresel ekonomideki belirsizliklere rağmen, Bentley ve Rolls-Royce için başarılı bir yıl oldu. Rolls-Royce 3 bin 785 adetle 112 yıllık tarihinin en yüksek ikinci satışını gerçekleştirdi. Bentley ise çift haneli büyüyerek, 10 bin 100 adetlik satış rakamına ulaştı. Böylece 10 binden fazla araç sattığı üst üste üçüncü yılı tamamladı.
İngiliz marka Rolls-Royce'un en iyi pazarları Kuzey Amerika, Ortadoğu, Avrupa ve Asya Pasifik ülkeleri. 2015'te markanın satışları yüzde 21 ile Katar, yüzde 36 ile Hindistan ve yüzde 73 ile Kore'de arttı. Japonya'da yüzde 7, İngiltere'de yüzde 2, Amerika'da ise yüzde 7 artış kaydedildi. Çin ise büyük hayal kırıklığı yarattı. Çin'deki satışları yüzde 54 geriledi.
Markanın küresel ekonomideki belirsizliklere rağmen başarılı bir yıl geçirmesinde Wraith ve Ghost modellerinin büyük katkısı var. Rolls-
Royce bugün 50 ülkede 130 bayide satılıyor.
Markanın en çok tercih edilen modelleri Ghost 250 bin dolar, Phantom ise 400 bin dolar fiyat etiketine sahip.0 Güney Kore, Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin en başarılı beşinci ülke konumuna yükseldiği Ortadoğu'daki rekor satışlar, Bentley'in dünyanın en çok rağbet gören lüks otomobil markası konumunu güçlendirdi.
Bentley'in satışları Ortadoğu'da yüzde 11, Asya Pasifik bölgesinde yüzde 15, Avrupa'da ise yüzde 10 arttı. Çin ve Kuzey Amerika'da ise düşüş yaşandı. Bentley, dünyanın 56 ülkesinde 208 bayide satılıyor.

500 MİLYAR DOLARLIK OTOMOBİL

Zenginler en fazla tatil, sanat ve teknolojiye para harcıyor. Diğer büyük harcama kalemi ise lüks otomobiller. Dünyada mega milyonerlere yenilerinin eklenmesi, lüks otomobile olan talebi artırıyor. Dünyada lüks oto için yapılan harcamanın yaklaşık 500 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA