Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

FBI, teknolojik otoya karşı

Otomotiv dünyasındaki teknolojik gelişmeler güvenlik güçlerini rahatsız ediyor. Özellikle FBI, sürücüsüz otomobillere terör saldırılarından ölümcül silah olarak kullanılabileceği endişesiyle sıcak bakmıyor

Otomotiv sektöründeki teknolojik gelişmeler, insan hayatını kolaylaştırıyor. Sürücülerin keyifli ve güvenli şekilde yolculuk yapmasını sağlayan bu teknolojilere tüketiciler büyük ilgi gösteriyor. Ancak, bu gelişmelere şüphe ile yaklaşanlar da var. Bunların başında ise FBI gibi, güvenlik birimleri geliyor. Özellikle, sürücüsüz otomobiller konusunda çok rahatsız. FBI, sürücüsüz otomobillerin, teröristler tarafından kullanılabileceğini düşünüyor. Bir anlamda haklı! Bomba yüklü sürücüsüz araçların saldırılarda kullanıldığını bir düşünün. Aynı şekilde suçluların sürücüsüz araçlarla, polise silahla rahatlıkla karşılık verebileceği ve polisten kaçabileceği söyleniyor.

PATLAMAYAN LASTİK

Ayrıca, kötü niyetli hackerlerın araçların yazılımını değiştirip saldırılarda bulunabileceği de FBI'ın kötü senaryoları arasında. Bütün bu olumsuzluklara rağmen FBI yine de sürücüsüz araçlar sayesinde kazaların azalacağını kabul ediyor. Güvenlik güçlerini endişelendiren teknolojiler sadece sürücüsüz otomobillerle sınırlı değil. Lastik üreticilerinin, üzerinde çalıştıkları patlamayan lastikler de polis güçlerinin canını sıkıyor. Bu teknolojinin başında Michelin'in kendi kendini tamir eden Selfseal lastiği geliyor. Bu yeni teknolojiyle birlikte, lastiğe giren kesici maddelerin yol açtığı delikler, kauçuk benzeri polimer bir karışım ile kapatılıyor. Böylece lastik hava kaçırmadan tamir edilebiliyor. Bu sayede lastik patlamalarından kaynaklanan trafik kazaları önlenebiliyor. Ayrıca sürücü lastik değiştirmek zorunda kalmadan, yoluna konforlu ve güvenli bir şekilde devam edebiliyor. Bunun yanı sıra yedek lastik, tamir takımı gibi ağırlıkların araçta taşınmasına gerek olmadığı için araç hafifliyor. Yakıt tüketimi ve karbondioksit salımı azalıyor. Devrim yaratan bu teknoloji güvenlik endişesi nedeniyle yine polislerin korkulu rüyası. Çünkü araçla kaçan suçluları yakalamak için kullanılan tuzaklar bu lastikler için etkili olmayacak. Lastik parçalansa da kendi kendine tamir olacağı ve otomobil yoluna devam edeceği için, suçlular polisten kolaylıkla kurtulabilecekler. FBI ve güvenlik güçleri endişe etse de otomobillerde teknolojik gelişmeler artacak gibi görünüyor. Sürücüsüz otomobiller 2020 yılında yollara çıkmaya hazırlanıyor. Patlamayan lastikler ise şimdiden hayatımıza girdi.

JUDE LAW, LEXUS'UN DİREKSİYONUNDA
Lexus RX'in reklam yıldızı olan Hollwood'un ünlü aktörü ve yapımcısı Jude Law, marttan itibaren Türkiye'de de satışına başlanacak RX modeliyle birlikte bir ilke imza attı ve 'The Life RX' gösterisinde yer aldı. Avrupa basınından 100 davetlinin katıldığı 'The Life RX' aktivitesinde her bir basın mensubu için ayrı düzenlenen ve kendilerinin başrolde olduğu interaktif tiyatro oyununda Jude Law, farklı sahnelerde ortaya çıkarak, basın mensuplarını şaşırttı. 14 sahneden oluşan oyunda mekân; Londra'da bir otel ve yer altındaki gizli bir kasa dairesiydi. Başrolde olan basın mensupları, Lexus'un yeni SUV modeli RX'in heyecan veren yönünü de keşfettiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA