Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Bolt ve Phelps’in uçan arabaları

Amerikalı Michael Phelps ve Jamaikalı Usain Bolt, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları’nda rakiplerini geride bırakarak, madalya koleksiyonuna yenilerini eklediler. Dünyanın en hızlı iki adamının otomobil tercihlerini araştırdık

İki haftadır dünyadaki milyonlarca spor severi ekrana kilitleyen 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları, yarın yapılacak kapanıs töreni ile sona erecek.
Rio Olimpiyat Oyunları'nda beklendigi gibi iki isim öne çıktı.
Amerikalı yüzücü Michael Phelps ve Jamaikalı atlet Usain Bolt.
ABD'li rekortmen yüzücü Phelps, Rio 2016'da 4'üncü, kariyerinde 22'nci altın madalyasını kazandı. Olimpiyat oyunları tarihine adını yazdırdı. Jamaikalı sprinter Bolt ise erkekler 100 metre finalinde birinci oldu. Böylece olimpiyat oyunları tarihinde erkekler 100 metrede 3 kez birincilige ulasan ilk sporcu oldu.
Her ikisi de dünyanın en hızlıları olarak tarihe adlarını yazdırdılar. Peki dünyanın en hızlı iki ismi hangi otomobillere biniyorlar? Sizin için arastırdık.
Rio'da madalya sayısını 22'e çıkararak birçok ülkeyi geride bırakan Phelps'in serveti 100 milyon doları buluyor. Phelps birçok ünlünün aksine gösterisli otomobilleri degil, genis ve konforlu otomobilleri tercih ediyor. Çogunlukla Range Rover kullanan Phelps'in bir de Mercedes SL'i bulunuyor.
Dünyanın en hızlı adamı Usain Bolt, pistlerde oldugu gibi yollarda da hızlı olmayı seviyor. Daha önce BMW M3 sahibi olan Bolt, simdilerde tanıtım yüzü de oldugu Nissan GT-R kullanıyor. Ancak Bolt'un garajındaki tek otomobil 0'dan 100 km/s 2.7 saniyede çıkan Nissan GT-R degil. Ferrari California ve Ferrari F430'u da var.
100 metreyi sadece 9.5 saniyede kosarak rekor kıran Usain Bolt'un kullandıgı Nissan GTR'da rekora imza atmıs bir otomobil. 2016 model GT-R'ın modifiye edilmis versiyonuyla piste çıkan Japon drift sampiyonu Masato Kawabata, 1.380 beygirlik süper sporla 30 derecelik drift açısını yakaladıktan sonra tam 304.96 km/s hıza ulastı.
Böylece Guinnes Rekorlar Kitabı'na en hızlı drift rekorunu kırarak girdi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA