Fransa'daki
Lyon Üniversitesi'nden bir grup biliminsanı, antik Mısır'da insanların nasıl beslendiklerine ilişkin bir araştırma yaptı. M.Ö. 3.500- M.S. 600 yılları arasında 45 mumya üzerinde araştırma yapan ekip, eski Mısır'da insanların yetenekli çiftçiler olduklarını; bolca arpa, buğday, sebze ve meyve tükettiklerini ortaya çıkardı. Bunların yanı sıra sarımsak, patlıcan, armut, mercimek tükettiklerini belirten Fransız ekip, antik Mısır'daki beslenmenin yüzde 10'una yakınınıysa tohumların oluşturduğunu söyledi. Araştırmanın başındaki Alexandra Touzeau mumyaların saç, kemik ve diş örneklerini inceleyerek antik Mısır'ın beslenme şekillerini anlayabildiklerini ve verilerin eski Mısırlıların vejetaryen olduğunu gösterdiğini söyledi.