Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Eriyen dondurmalar tarihe karışıyor

Giriş Tarihi: 31.8.2015 13:16
Eriyen dondurmalar tarihe karışıyor

İskoç bilim insanları erimeyen dondurmayı bulduklarını açıkladı. Yeni formül sayesinde dondurmalar daha uzun süre erimeden muhafaza edilebilecek.

Edinburgh ve Dundee üniversitelerinin ortak yürüttüğü çalışma sonucu keşfedilen protein sayesinde dondurmalar artık erimeyecek.
Araştırma neticesinde soya fasulyesinde doğal olarak bulunan 'BsIa' isimli proteinin dondurma içindeki su, yağ ve havayı bir arada tuttuğunu ve dondurmaların daha yavaş erimesine sebep olduğu keşfedildi.

Uzmanlar buldukları proteinin dondurmanın tadında ve dokusunda da ilerleme sağlayacağını bildirdi. Bulunan protein sayesinde dondurmalar artık daha az yağ kullanılarak üretilebilecek. Yapılan keşfin enerji harcamalarını da azaltacağı belirtiliyor.
Bulunan yeni protein sayesinde dondurma üreticileri artık ürünlerini daha az enerji kullanarak daha uzun süre erimeden muhafaza edebilecek.
Erimeyen dondurmaların 3 yıl ila 5 yıl arasında raflarda yerini alması bekleniyor.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Eriyen dondurmalar tarihe karışıyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz