Ege Üniversitesi (EÜ), İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, EXPO 2020 adayı kentin tanıtımına destek olmak amacıyla bir yemek kitabı hazırlayacak. İl Özel İdaresi'nin de destek verdiği "İzmir Mutfağı Kitabı" ile ilgili çalışmalara başlandığı açıklandı. Hazırlanacak yemek kitabı hakkında düzenlenen ilk toplantıya, Ege Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Yapılan toplantının proje grubunda Ege, Şifa, Dokuz Eylül, İzmir Ekonomi, Çanakkale Onsekiz Mart üniversitelerinden öğretim üyelerinin yanı sıra İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü uzmanları, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, gazeteci Nedim Atilla, araştırmacılar Yaşar Ürük, Aybala Yentürk ve Burçin Kipman yer aldı. Toplantıya başkanlık eden Prof. Dr. Ötleş, bu oluşumda yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Mehmet Tayyar - Azizhan Bayrak - Tolga Dağdelen / Ege AJANS